28 Mart 2008 00:00

Kefen giyip tapularını istediler

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nde günlerdir polis ablukası altında yaşayan vatandaşlar bu kez Maltepe Belediyesi önündeydiler. Vatandaşlar kefenler giyerek polisin saldırgan tutumunu kınadılar ve sahipleri oldukları evlerinin tapusunu istediler

Paylaş

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nde günlerdir polis ablukası altında yaşayan vatandaşlar bu kez Maltepe Belediyesi önündeydiler. Vatandaşlar kefenler giyerek polisin saldırgan tutumunu kınadılar ve sahipleri oldukları evlerinin tapusunu istediler.
Belediye önüne gelen vatandaşlar, üzerlerinde “Hak, adalet dediniz halkı yediniz”, “Yıkıma karşı omuz omuza”, “Başıbüyük TOKİ’ye mezar olacak” yazılı kefenler giydiler. Belediye tarafından kandırıldıklarını belirten vatandaşlar, yönetimi istifaya çağırdılar.
İstanbul Mahalle Dernekleri Platformu adına açıklama yapan Erdal Yıldız, mahalleye yeni taşınmadıklarını hatırlatarak yıllarca bu mahallede yaşadıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Belediyesi ve TOKİ tarafından yapılan sözleşmeyi kabul etmediklerini ifade eden Yıldız, evlerini yapmaya başladıklarından bu yana, tapu alacaklarına dair oyalandıklarını dile getirdi. Başıbüyüklülerin eylemine Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası da destek verdi.
Basın açıklamasının ardından mahalleliler sloganlar eşliğinde Başıbüyük Mahallesi’ne kadar yürüdüler. Yürüyüş esnasında Maltepe AKP ilçe binasının önünden geçerken, “AKP istifa” diye slogan atan vatandaşları, polis engellemeye çalıştı. İlçe binasının önünde kısa süreli arbede yaşandı. Başıbüyüklüler, bir kez daha evlerini yıktırmayacaklarını dile getirerek mahallelerine geri döndüler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Suyumuz çeşmeden

SONRAKİ HABER

ARASIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...