28 Mart 2008 00:00

Yen içinde kalmasın!

Uzun bir aradan sonra ilk kez polisin müdahaleleri sonucu ölümlerin yaşandığı bu yılki Newroz kutlamalarında yaşanan bir görüntü akıllara durgunluk verecek cinstendi

Paylaş

Uzun bir aradan sonra ilk kez polisin müdahaleleri sonucu ölümlerin yaşandığı bu yılki Newroz kutlamalarında yaşanan bir görüntü akıllara durgunluk verecek cinstendi. Hakkari’deki olaylı Newroz kutlamaları sırasında polisler, kendilerine taş attıklarını iddia ettikleri 15 yaşındaki bir çocuğun kolunu kameralar önünde kırdılar.
Kameralarla tespit edilen görüntülerde 3 polis, 15 yaşındaki çocuğu tutuyorlar ve polislerden birisi, “taş atan kolu kırarlar” diyerek çocuğun kolunu göstere göstere kırıyor. Olayı görüntüleyen fotoğraflar dün Yeni Özgür Politika gazetesinde “Adını siz koyun” başlığı ile manşetten yayımlanırken, olayın canlı görüntüleri de Roj TV’de yayımlandı.
Bu görüntülerden bir benzeri dünyanın başka bir coğrafyasında gündeme geldiğinde dünyayı ayağa kaldırmaya yetmişti. İsrail polisi, kendilerine taş attığını iddia ettikleri Filistinli bir çocuğun kolunu taşla kırmış ve bu olayın görüntüleri bütün dünyada infial uyandırmıştı.
Hakkari’den yansıyan, polisin bu kol kırma görüntüsünün böyle bir sonuca yol açıp açmayacağı şimdiden bilinmese de bu görüntüler her şeyden önce “Kol kırılıp yen içinde kalmasın” düşüncesini akıllara getiriyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İngilizler, Sarko’yu sevdi

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...