28 Mart 2008 00:00

Demokratların yarışı McCain’e yarıyor

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminden önce Demokrat Parti içinde başkan adaylığı için süren kıyasıya yarışın...

Paylaş

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminden önce Demokrat Parti içinde başkan adaylığı için süren kıyasıya yarışın, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Senatör John McCain’e yarayacağı tahmin ediliyor. ABD’de yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yarışan iki senatör, Barack Obama ve Hillary Clinton’ın birbirlerine yönelik suçlama kampanyaları öyle bir hal aldı ki, iki tarafın destekçileri, “Gerekirse oyumu Cumhuriyetçi Parti’nin adayına kullanırım” yaklaşımını benimseyecek gibi görünüyor.
Gallup kamuoyu yoklama şirketi tarafından 7-22 Mart günleri arasında yapılan ankete göre, Obama’yı destekleyen Demokrat Partililerin yüzde 19’u, “Eğer Hillary, Demokrat Parti’nin adaylığını kazanırsa, genel seçimde oyumu Hillary’ye değil McCain’e veririm” dedi. Hillary Clinton’ı destekleyen Demokrat Partililerin de yüzde 28’i, “Obama’nın partinin adaylığını kazanması halinde, oyunu rakip Cumhuriyetçi Parti’nin adayı McCain’e vereceğini” söyledi.
Washington’daki gözlemciler, Obama ve Clinton arasındaki karşılıklı sözlü saldırıların, seçim kampanyasında gerginliği artırdığına ve Demokrat Partilileri böldüğüne işaret ediyor.
McCain ise Obama ve Clinton arasındaki tartışmaları uzaktan izlemekle yetiniyor. Bazı gözlemciler, Demokrat Parti’nin başkan adayı belirlendikten sonra, parti destekçilerinin farklı bir tutum almasının beklenebileceğine işaret ediyor.
Kamuoyu yoklamalarına göre Demokrat Partili seçmenin yüzde 44’ü, rakip Cumhuriyetçi Parti’nin adayı McCain’i beğeniyor, yüzde 42 ise Mc Cain’den hoşlanmıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Newroz sonrası tutuklama furyası

SONRAKİ HABER

Basra’da operasyon sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...