28 Mart 2008 00:00

Newroz sonrası tutuklama furyası

Bölge illerinde, Newroz kutlamalarına polis müdahalesi ve sonrasında gözaltına alınanların bir kısmı, ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında DTP Van İl Başkanı da var

Paylaş

Bölge illerinde, Newroz kutlamalarına polis müdahalesi ve sonrasında gözaltına alınanların bir kısmı, ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında DTP Van İl Başkanı da var.
DTP Van İl Başkanı tutuklandı
Van’da 22 Mart’ta Newroz kutlamalarının ardından DTP il binasına düzenlenen baskında gözaltına alınan ve sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan 60 kişiden 47’si önceki gün serbest bırakıldı. DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi ise tutuklama talebiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne sevk edildi. İl Başkanı Doğar, ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ile düşmanlığa alenen tahrik etmek’ iddiasıyla tutuklandı.
Hakkari’de 20 tutuklama
Hakkari’de 22 Mart Newroz kutlamaları sırasında yaşanan olaylarda gözaltına alınan ve savcılığa çıkarılan 30 kişiden 9’u savcılık tarafından serbest bırakılırken, 21 kişi ise tutuklama talebiyle Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemede 1 kişi serbest bırakılırken, 20 kişi ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘devlet memuruna mukavemet etmek’ gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanan 20 kişi Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Şınrak’ta 21 tutuklama
Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Newroz kutlamaları sonrasında il merkezinde 29, Silopi’de 24, Cizre’de 29 olmak üzere toplam 82 vatandaş gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 82 kişiden 21’i tutuklanarak cezaevine konulurken, 61 kişi serbest bırakıldı.
Yüksekova’da 10 kişi
Yüksekova’da da 23 Mart’ta Newroz kutlaması sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 18 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta ifadeleri alınan 8 kişi serbest bırakılırken, 10 kişi tutuklama talebiyle Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, 10 kişiyi ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla tutukladı. Tutuklanan 10 kişi Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Rahipler basın toplantısını bastı

SONRAKİ HABER

Demokratların yarışı McCain’e yarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...