28 Mart 2008 00:00

Son sözü PETKİM işçisi söyleyecek

PETKİM işçisi kurumun özelleştirilmesi ile ilgili yargı süreci tamamlanıncaya kadar hiçbir şirketi içeri sokmayacaklarını dile getirdi.

Paylaş

PETKİM işçisi kurumun özelleştirilmesi ile ilgili yargı süreci tamamlanıncaya kadar hiçbir şirketi içeri sokmayacaklarını dile getirdi. Danıştay’da özelleştirmeye karşı açılan davaların olumsuz sonuçlanması üzerine Petrol-İş Sendikası bir üst mahkeme olan Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’na başvurdu. Sendikanın girişimini desteklemek için eylem yapan PETKİM işçileri, PETKİM’in yargı süreci tamamlanmadan önce özel şirketlere devredilmesine izin vermeyeceklerini dile getirirken, kurumun SEKA ve Seydişehir’de olduğu gibi yargı sürecinden önce bir oldubittiye getirilerek devrine sonuna kadar direneceklerini belirttiler.
Sabah PETKİM A Kapısı önünde toplanan işçilere konuşan Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Salih Mehmet Aydın, “PETKİM özelleştirmesinde, hukuki süreç Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun vereceği kararla sonuçlanacaktır. Bu nedenle yargı süreci devam etmektedir. Türkiye gerçekten de bir hukuk ülkesiyse, yargının vereceği en son kararın beklenmesi bir zorunluluktur” diye konuştu.
SEKA’yı, Seydişehir’i unutmadık
Aydın, SEKA ve Seydişehir Alüminyum özelleştirmelerinde yaşananları aktararak, “Bu iki kurumda da özelleştirmeler yargı süreci devam ederken gerçekleştirildi. Yargının özelleştirmeleri durdurma kararı geldiğinde ise ortada ne fabrika ne de işçi kalmıştı. PETKİM’de de benzer şeylerin olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Burayı sermayeye peşkeş çekmelerini önleyeceğiz. Özelleştirmelere karşı PETKİM işçileri motor güç olmaya devam edecekler. Diğer emek ve demokrasi güçleri ile birlikte, bu mücadelemizde başarıya ulaşacağımıza inancımız tam” dedi. Sürekli eksilen teknik elemanların yerine yeni elaman alınmaması ve gerekli yatırımların yapılmamasının PETKİM’in geleceğini tehdit ettiğini söyleyen Aydın, bu olumsuzluklardan Türkiye ekonomisinin de ciddi zararlar gördüğüne işaret etti.
Konuşmasında Emek Platformu ile AKP Hükümeti arasında SSGSS ile ilgili varılan anlaşmaya da değinen Aydın, gelinen noktanın kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Yıllardan sonra işçi-emekçilerin mücadelede önemli bir ivme yakaladıklarına dikkat çeken Aydın, “Bu ivmenin boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Mücadele süreci devam etmeli. Harekete geçmişken durmak olmaz” diye konuştu. Aydın’ın konuşmasına sloganlarla destek veren işçiler saat 10.00’a kadar işbaşı yapmayarak eylemlerini sürdürdü. (Aliağa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kılıç’tan ilginç açıklama

SONRAKİ HABER

İki yıllık SCT grevi başarıyla sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...