28 Mart 2008 00:00

‘Üreticinin umudu bu yıl da boşa çıktı’

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi, yaptığı açıklamasında tarımsal desteklerin bu yıl da üreticinin umudunu boşa çıkardığını dile getirdi.

Paylaş

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi, yaptığı açıklamasında tarımsal desteklerin bu yıl da üreticinin umudunu boşa çıkardığını dile getirdi. ZMO Adana Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Şube Başkanı Haydar Şengül, Başbakan’ın daha önce “Doğrudan Gelir Desteğini (DGD) kaldıracağız, arazi yerine ürüne destek vereceğiz” demesine rağmen DGD uygulamasının 2008’de de sürdürülmesini kararlaştırıldığını aktardı. “Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu”nun 2007 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre 2008 yılında ödenecek DGD miktarını 7 YTL/dekar olarak belirlediğini söyleyen Şengül, bir önceki yıl için DGD miktarının 10 YTL/dekar olduğunun altını çizdi.
Şengül dane mısırda da fark ödemesi adı altında yapılan destekleme prim ödemelerinin kilogram başına 2 YKr’ye indirilmesinin halen mısır ithalatının yeniden 1 milyon tona çıkmasına neden olabileceğini kaydetti.
Türkiye’de desteklemelerin uygulanış biçiminin, dünyadaki en garip örneklerden biri olduğunu söyleyen Şengül, üretim öncesinden ilan edilmesi gereken destekleme miktarlarının, üretim dönemi sonunda ilan edilmekte olduğunu ve ödemelerin de çok geç yapıldığını aktardı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nergis işçilerinden protesto

SONRAKİ HABER

Kılıç’tan ilginç açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...