28 Mart 2008 00:00

TÜSİAD sağduyu ziyaretlerinde

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Meclis Başkanı Köksal Toptan ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’yi ziyaret ederek sivil toplum örgütlerinin başlattığı “Gergin ortamın bitirilmesi için sağduyu” çalışmasına katılmaya çağırdı

Paylaş

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Meclis Başkanı Köksal Toptan ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’yi ziyaret ederek sivil toplum örgütlerinin başlattığı “Gergin ortamın bitirilmesi için sağduyu” çalışmasına katılmaya çağırdı.
DİSK Genel Merkezi’ne gelen Yalçındağ, Çelebi ile makamında bir süre görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi. Birkaç gündür işveren, işçi sendikaları ve meslek örgütleri ile bir araya gelerek gergin ortamın bitirilmesi için çalıştıklarını belirten Yalçındağ, “Beklentimiz siyasilerin de benzer bir tavır içerisine girmesidir” dedi. Sosyal diyalogun önemini DİSK’te gördüğünü söyleyen Yalçındağ, bunu sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise DİSK ile TÜSİAD’ın iki ayrı çıkar grubu olduğunu ancak ülkedeki sorunlar karşısında benzer tutumlar almalarının önemli olduğunu ifade etti. Ülkedeki gerilimden işverenlerin ve çalışanların etkilendiğini söyleyen Çelebi, “Toplumun tüm kesimini içine alan demokratik bir anayasa değişikliğine biz de evet diyoruz. Biz de kapatma davasının muhataplarıyız. Emekli-Sen, Gıda-İş ve DİSK’e kapatma davaları İçişleri Bakanı tarafından açılıyor. Tek taraflı demokrasi olmaz. Türban simgedir, özgürlük diyorsanız, 1 Mayıs’a da özgürlük diyeceksiniz. Bu ortamın son bulması için süreç iktidardan başlamalıdır” diye konuştu.
Yalçındağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı da makamında ziyaret etti. Yalçındağ, bu gerilim sürecinde kendilerini sorumlu olarak hissettiklerini belirtti ve “Ama en büyük sorumluluklardan biri de Başkanımıza ait. Onun için bu konuları istişare etmek için kendisini ziyaret ettik” dedi. Toptan da, hafta başından beri her kesimden sağduyu çağrıları geldiğini, bunun öncülüğünü ise TÜSİAD’ın yaptığını belirterek, “Sizin cesaretli gayretlerinizi tebrik ediyor ve sizi destekliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Tütün fabrikalarında sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...