28 Mart 2008 00:00

Büyükanıt: Asker hep sizinle olacak

Kıbrıs’ta görüşmelerin başlamasıyla umut rüzgarları eserken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bazılarının iddia ettiği gibi Kıbrıs olaylarının 1974’te başlamadığını, bu tarihte sonlandığını” iddia etti

Paylaş

Kıbrıs’ta görüşmelerin başlamasıyla umut rüzgarları eserken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bazılarının iddia ettiği gibi Kıbrıs olaylarının 1974’te başlamadığını, bu tarihte sonlandığını” iddia etti.
Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın resmi davetlisi olarak KKTC’de temaslarda bulunan Büyükanıt, Karpaz bölgesinde bulunan Mehmetçik köyünü ziyaret ederek, halkla bir araya geldi. Sivil kıyafetleriyle halka hitaben yaptığı konuşmada Büyükanıt, “Silahlı Kuvvetler, bazılarının dediği gibi Kuzey Kıbrıs’ı istila etmiş bir güç değil. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkının güvenliğini sağlamak için buradadır ve burada kalmaya da devam edecek. Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkının haklarını, özgürlüklerini içine alan adil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya kadar Türk askerleri hep sizlerle birlikte olacak” diye konuştu.
KKTC’ne uygulanan izolasyonun zulüm haline geldiğini belirten Büyükanıt, “İzolasyonların kalkıp, KKTC’nin uluslararası alana entegre olması kaçınılmaz bir zorunluluktur” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

DTP savunma için ek süre istedi

SONRAKİ HABER

Gül tarihçileri ağırlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...