29 Mart 2008 00:00

KENTTEN GELEN

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, göreve geldiği günden bu yana Gaziantep’ teki belediye hizmetlerinin tamamını kâr- zarar hesabı üzerinden düşünüyor.

Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, göreve geldiği günden bu yana Gaziantep’ teki belediye hizmetlerinin tamamını kâr- zarar hesabı üzerinden düşünüyor. Bu kâr-zarar hesabını belediyenin menfaatini gözeterek düşünse iyi. Birçok hizmeti belediyenin yapması yerine özel şirketlerin kâr hırsına teslim ediyor ve bunun faturasını da Antep halkı ödüyor.
Yıllardır Anteplilerin ailesiyle gidip gezdikleri, çocukluğumuzun büyük bir bölümünün orada geçtiği, bir zamanlar içinde sergi saraylarının, lunaparkların, aile gazinolarının yer aldığı, yemyeşil ağaçların altında yiyeceklerimizi yediğimiz, çayımızı içtiğimiz fuar alanında ağaçlar kesiliyor. Birçoğumuzun içine dahi giremeyeceği oteller yapılıyor. Sadece bu şirketler daha fazla kâr etsin diye. Üstelik Antep’teki tüm kuruluşların karşı çıkmasına rağmen yapılmaya devam ediyor. Ancak Belediye Başkanı Sayın Asım Güzelbey bu yapılanların hepsini Antep’e daha fazla hizmet etmek için yaptıklarını söylemiş, buna karşı çıkan çevreleri de ‘şer cephesi’ ilan etmişti. Tabii Belediye Başkanı Güzelbey Antep’e hizmette sınır tanımıyor.
Nüfusu 1.5 milyona yaklaşan kentte aylardır belediye otobüslerinin çalışmamasını hiç umursamayan Asım Güzelbey, otobüslerde çalışan ve yaklaşık bir yıldan beri işe dönme mücadelesi veren TÜMTİS üyesi otobüs şoförlerini görmezden geliyor, sendikayla yapılan anlaşmaları hiçe sayıyor. Kevser Turizm adlı şirketin belediyeyi 10 trilyon zarara uğratmasına ses çıkarmayan belediye yönetimi ve Güzelbey, yine toplu taşıma hizmetini yapılan ihaleyle başka şirketlere devrederek, özel şirketlerin kâr hırsına teslim etmiştir. Ama bir taraftan bunlar yapılırken diğer taraftan çok büyük bir hizmetmiş gibi sunulan 600 metre uzunluğundaki Gaziler Caddesi’ne 80 bin YTL’ye ‘tekerlekli ring aracı’ alıyor. İnsanların bile yürümekte zorlandığı bu cadde üzerinde, bu araçla gezinti yapmak hangi akla hizmet eder bilinmez. Yakında Antep’te yaşayanlara yine 300 metre uzunluğundaki Doğumevi Kavşağı’yla Maarif Kavşağı arasında metro hizmeti sunulursa, hiç şaşmamak gerekir. Varsın Antep’te otobüsler çalışmasın, halk duraklarda rezil olsun, taşımacılık Türkiye’nin en ilkel koşullarında yapılsın, ne gam... Çünkü şehrimizin ring aracı var. Yani Gaziler Caddesi esnafının dediği gibi; Sayın Güzelbey kendisine 80 bin YTL’lik oyuncak almış. Bir kente bundan daha büyük hizmet olur mu?
*EMEP Gaziantep İl Başkanı
Mecit Bozkurt*
ÖNCEKİ HABER

SSĞSS özel sigortacıların iştahını kabartıyor

SONRAKİ HABER

Deniz girebilmeli evimize

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa