29 Mart 2008 00:00

Çelik: Laiklik anlayışımız uymayabilir

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bizim laiklik anlayışımızla, Baykal’ın laiklik anlayışı birbirine uymayabilir. Sayın Baykal’ın laiklik anlayışı, daha çok laikçiliktir” dedi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bizim laiklik anlayışımızla, Baykal’ın laiklik anlayışı birbirine uymayabilir. Sayın Baykal’ın laiklik anlayışı, daha çok laikçiliktir” dedi.
Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, “Bizim duyarlılığımız hiç kimsenin duyarlılığından daha az değildir. Aslında eğer birileri Türkiye’de laikliğe zarar veriyorsa bunun başında Baykal geliyor. Çünkü adeta kendi halkına, kendi insanına laikliği bir öcü gibi göstererek, laikliği bir ayrışma aracı, bir ötekileşme aracı olarak kullanarak, bunu başta Baykal yapmıştır. Biz laikliği demokrasinin, cumhuriyetimizin vazgeçilmezi olarak kabul ediyoruz. Bu konuda en ufak bir sıkıntımız yok” diye konuştu
Şahin’den siyasi yorumu
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yaptığı değerlendirmelerin “Talihsiz değerlendirmeler olduğunu ve bunların hukuki değil siyasi olduğunu” söyledi. Mardin’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, “Yasama organı ile ilgili değerlendirme yaparken, siyasi değil hukuki çerçevede değerlendirmeler yapalım” diye konuştu.
Şahin, hükümetin, 301. madde ile ilgili değişiklik düşüncesi olduğunu belirterek, “Kısa sürede parlamento gündemine gelecek ve değişecek” dedi.
Muhalefetin gerilim istemesini demokrasilerde anlayışla karşılamak gerektiğini, muhalefetin iktidarın başarılı olmasını istemediğini belirten Şahin, “Gerilimin gerçek taraftarı muhalefettir. Gerilim biraz da suni olarak çıkarılmıştır. Ama Türkiye bunları aşacaktır” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EMEK DÜNYASI

SONRAKİ HABER

Gül, Uras ve Sezer’le görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...