29 Mart 2008 00:00

Sürgün kararı geri çekildi

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen’in sürgün kararı, meslektaşları ve 70 kitle örgütünün sürgünü protesto etmelerine dakikalar kala geri çekildi.

Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen’in sürgün kararı, meslektaşları ve 70 kitle örgütünün sürgünü protesto etmelerine dakikalar kala geri çekildi. Meslek örgütleri sürgün kararının AKP Hükümeti’nin kasıtlı kararı olduğuna dikkat çekerek, saldırıların kişilere ve kurumlara yapıldığını dile getirdiler.
Sürgün kararı, İstanbul Tabip Odası’nda 70 kitle örgütü ve meslek odası temsilcisinin bir araya gelerek Hüseyin Demirdizen hakkında verilen sürgün kararını basın toplantısıyla protesto etmesine dakikalar kala geri çekildi. Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde görev yaparken, İstanbul’un en ücra köşesindeki Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne sürgün edilen Demirdizen, İl Sağlık Müdürü’nün kendi yetkisini kullanarak verebileceği en uç kararı verdiğini söyledi. İstanbul’da 30 bin hekim dururken, onların en üst düzey temsilcisi olan kişiyi isteği dışında görevlendirmenin adının açıkça sürgün olduğunu belirten Demirdizen, bunun nedeninin ise yürüttükleri mücadele, karşı çıktıkları yasalar ve yaklaşan oda seçimleri öncesinde yönetime aday olacak kişileri korkutmak olduğunu söyledi.
Seçimlerden önce baskı oluşturmak istiyorlar
Basın açıklaması yapmadan önce sorunun çözülmesi için bazı adımlar attıklarını kaydeden Demirdizen, “Verdikleri kararı geri almalarını istedik. Sağlık Bakanı ile bizzat görüştüm. Ancak toplantıdan 15 dakika öncesine kadar, bütün uyarılarımıza rağmen geri adım atmadılar. İTO yönetimine aday olacak kişilerin üzerinde baskı unsuru oluşturmak için verilmiş bir karardı. Yaklaşan seçim sürecinde bir örgütün en üst düzey yöneticilerinden birini, herhangi bir sebeple başka bir yerde görevlendirmek, meslek örgütümüzde kendi seçtiği yöneticilerin olmasını istemekten başka bir şey değildir.”
‘Sürgün için haklı sebepleri yok’
Böyle bir görevlendirme için haklı gerekçelerinin de olmadığını ifade eden Demirdizen; “Sağlık Bakanı 1-2 gün içerisinde bu sorunu çözeceğini söyledi. Ancak aradan 5 gün geçtikten sonra, basın açıklamasına dakikalar kala sürgün kararını geri aldırdı. İsmimi tanıyamadıkları için, ‘ihtiyaçtan’ başka bir yerde görevlendirildiğimi söylediler. İstanbul’un en büyük meslek örgütünün yöneticisini ‘tanıyamayarak’ atamak kadar komik bir açıklama olamaz” derken, hekimlerin kendi odalarına ilgisiz kalmalarına neden olacak bu sürgünün geri alınmış olmasından dolayı da sevinçli olduklarını vurguladı.
‘Dakikalarca alkışlandılar’
İTO Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise, “Bugün hakikaten gücümüzün nerelere kadar ulaşabileceğini çok güzel bir şekilde gördük. Genel sekreterimiz başka bir hastaneye sürgün edilmişken, bu tepkinin adımlarının duyulmuş olması bile kararın geri alınmasını sağladı. Bunun her ne kadar ‘yanlışlıkla’ yapıldığı söylense de buna inanmak güç. Çünkü Türkiye geneline baktığımızda, Samsun ve Kırklareli Tabip Odası başkanlarının da aynı şekilde sürgün edildiğini görüyoruz” diye konuştu.
KESK Genel Merkez Yöneticisi Sevgi Göyçe, TMMOB İKK Üyesi Tores Dinçöz, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Düvencioğlu ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Arslan’ın da aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü temsilcisi de söz alarak düşüncelerini paylaştı. İTO’ya yapılan saldırıyı kendilerine yapılmış saydıklarını belirten meslek örgütü temsilcileri, emekten ve halkın çıkarlarının yanında olan herkesle her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını söylediler. Öte yandan temsilciler, konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşkence sokağa taştı

SONRAKİ HABER

Yaz saati başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...