29 Mart 2008 00:00

Öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Ankara Üniversitesi öğrencileri, okulda yaşanan saldırıları ve olaylardan sonra İnan Özden, Erhan Şatur ve İsmail Yıldız adlı üç öğrencinin tutuklanmasını protesto ettiler.

Paylaş

Ankara Üniversitesi öğrencileri, okulda yaşanan saldırıları ve olaylardan sonra İnan Özden, Erhan Şatur ve İsmail Yıldız adlı üç öğrencinin tutuklanmasını protesto ettiler. Son birkaç gün içinde yaşanan saldırıların polis ve özel güvenlik gözetiminde yapıldığını kaydeden öğrenciler, “okulun içinde onlarca çevik kuvvet polisine rağmen öğrencilere saldırılmasının açıklaması nedir” diye sordular.
Ankara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencileri önceki akşam Yüksel Caddesi’ne gelerek okullarında yaşanan saldırılara tepki gösterdiler. “Saldırılara geçit vermeyeceğiz. Tutuklanan öğrenciler serbest bırakılsın” pankartıyla İnsan Hakları Anıtı önüne gelen öğrenciler, “YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Devlet terörüne son”, “Dil-Tarih faşizme mezar olacak” sloganlarını attılar.
Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Yağız Özel, üniversitelerde öğrencilere sürekli soruşturma açıldığını, ayrıca hocaların gözü önünde polis ve özel güvenlikçilerin öğrencilere gaz bombaları ve coplarla saldırdığını söyledi. Ankara Üniversitesi’nde ise her yıl yaşanan saldırıların “devletin iyi çocukları Ogünler ve Yasinler” tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Özel, son yapılan saldırılarda Dil-Tarih öğrencisi Selçuk Akbıyık ve Fen Fakültesi öğrencileri Çağlayan Çakıcı ve Ali Doğan’ın yaralandığını belirtti. Özel, saldırıyı protesto etmek isteyen öğrencilerin gözaltına alındığını, buna karşılık saldıranların okuldan kaçmalarına ise göz yumulduğunu aktardı.
Saldırı sonucu başında ve omzunda hasar meydana gelen öğrencilerden Selçuk Akbıyık da önce pazartesi günü bir saldırı olduğunu, salı günü ise 20 kişinin ellerindeki sallama ve sopalarla kendisine hücum ettiğini söyledi. Olayın çevik kuvvet ve özel güvenlik ekiplerinin gözü önünde meydana geldiğinin altını çizen Akbıyık, kendisine saldıranların gözaltına dahi alınmadığını, ancak olayı protesto etmek isteyen üç kişinin tutuklandığına dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KPSS tarihleri açıklandı

SONRAKİ HABER

MEB’den Eğitim Sen’in taleplerine olumlu yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...