30 Mart 2008 00:00

7 yeni fok yavrumuz oldu

Türkiye’deki en büyük koloniye sahip Mersin sahillerindeki Akdeniz foklarının sayısı, yeni doğan 7 yavruyla 45’e ulaştı.

Paylaş

Türkiye’deki en büyük koloniye sahip Mersin sahillerindeki Akdeniz foklarının sayısı, yeni doğan 7 yavruyla 45’e ulaştı.
Nesli tükenme tehlikesindeki deniz canlısının yüzde 10’unun Doğu Akdeniz kıyılarında yaşadığını belirten ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cemal Gücü, en büyük Akdeniz foku kolonisinin de Mersin kıyılarında olduğunu ifade etti. Gücü, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü olarak Akdeniz fokuyla ilgili olarak 1994 yılında başlatılan çalışmalara başlandıklarında bu canlı türüyle ilgili ellerinde hiçbir veri olmadığını belirterek, “İncelemelerimizde 2007 yılı sonu itibariyle bu bölgede 38 fok yaşadığını biliyorduk. Bunlardan 28’i bizim çalıştığımız dönem içinde dünyaya geldi. Sayının artması korumaya yönelik çalışmalarımızın başarılı olduğunu gösteriyor. Geçen ağustos ve eylül dönemlerinde dünyaya gelen 7 yeni yavru fokla birlikle kolonideki sayı 45’e ulaştı” şeklinde konuştu. (TOPLUM-YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

SONRAKİ HABER

Adana doğal parfümüne kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...