30 Mart 2008 00:00

Digitürk ile yeni anlaşma

Futbol Federasyonu, Süper Lig’in yayıncı kuruluşu Digitürk ile 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında mali şartlarda iyileştirme için anlaştı.

Paylaş

Futbol Federasyonu, Süper Lig’in yayıncı kuruluşu Digitürk ile 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında mali şartlarda iyileştirme için anlaştı. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Digitürk ile yaptıkları anlaşmayla 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için toplam 60 milyon YTL mevcut yayın hakkı bedellerine ilave yapıldığını açıkladı.
Hasan Doğan, 7 yıldır Süper Lig’in yayıncı kuruluşu olan Digitürk’ün, federasyonla yaptığı sözleşme gereği 2010 yılına kadar yayın haklarını elinde bulundurduğunu vurgulayarak, ‘’ Buna rağmen Digitürk, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için mali şartlarda iyileştirme yapmayı kabul etmiştir’’ dedi.
Doğan, şunları söyledi: ‘’2008-2009 sezonu için 30 milyon YTL ve 2009-2010 sezonu için de 30 milyon YTL olmak üzere toplam 60 milyon YTL mevcut yayın hakkı bedellerine ilave bir imkan getirilmektedir. Bu bedelin ilk taksiti bu yılın mayıs ayında, ikinci taksiti ise 2009 yılının mayıs ayında ödenecektir. Digitürk’ün katkıları ile sağladığımız 60 milyon YTL ve geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığımız iki sponsorluk anlaşması ile gerçekleşen 30 milyon YTL tutarındaki gelir ile toplam 90 milyon YTL’lik ilave bir imkan Türk futboluna kazandırılmıştır.’’
Yeni ihale süreci
Federasyon başkanı Hasan Doğan, 2010-2014 yayın ihalesinin, 2009-2010 sezonunun bitişinden 6 ay önce yapılacağını da açıkladı. Doğan, bir soru üzerine, yayıncı kuruluş olarak kendilerine talepte bulunan tüm kurumlarla görüştüklerini ifade ederek, ‘’Bu olaya bakışımız Türk futbolunun menfaatine olan en iyi şartları nerede buluyorsak, orada duruyoruz. Yayın hakkı satışları şeffaf, açık ve rekabet koşulları oluşturulmuş platformlarda yapılacaktır’’ şeklinde konuştu.
Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise, Türkiye’nin yayın gelirlerinde İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya’dan sonra 6. sırada olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye ekonomisi ve ülke futbolunun başarısı 6. değil ama yayın gelirleri olarak buraya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Futbolu ve federasyonumuzu iş ortağı olarak görüyoruz. Dürüst ve açık bir yaklaşım sergilemeye çalışıyoruz. Futbolun menfaatlerini öncelikle tutmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

‘Talimatlar bilinmeden yorum yapılmamalı’

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, kulüplere verilen cezaların kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini ifade ederek, cezaların disiplin talimatlarına uygun olarak verildiğini söyledi.
G.Saray’a verilen son seyircisiz oynama cezasının ardından yapılan eleştirilere dikkat çeken Hasan Doğan, bu cezaları Tahkim Kurulu veya Disiplin Kurulu’ndaki arkadaşların kendi kanaatlerine göre vermediklerini belirterek, “Cezalar, disiplin talimatlarında yazan hükümlere göre veriliyor. Yorum yapan birçok kişinin o talimatlardan haberi olduğu kanaatinde değilim. Küfür eden seyirciyi tenkit etmiyoruz, ceza veren kurulu tenkit ediyoruz. Cezayı hiç kimse isteyerek vermiyor. Türk futbolundaki şiddetin bize ekonomik, psikolojik ve toplum olarak verdiği zararları iyi hesap etmemiz lazım. Hepimiz yeni bir sayfa açtık diyoruz, bu sayfadaki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.’’
Federasyon başkanı Hasan Doğan, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ömer Sarıalioğlu’nun açıkladığı şike iddiasının üzerine çok ciddi şekilde gidileceğini ve bunun en kısa sürede neticelendirileceğini de sözlerine ekledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA, TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

Orlando zorlanmadan kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...