30 Mart 2008 00:00

Geleceğimizi IMF’ye satmayacağız

Adana Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, SSGSS’ye karşı 1 Nisan’da yapılacak iş bırakma eylemine bu yasadan etkilenen tüm kesimlere katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

Adana Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, SSGSS’ye karşı 1 Nisan’da yapılacak iş bırakma eylemine bu yasadan etkilenen tüm kesimlere katılım çağrısı yaptı.
Adana Tabip Odası’nda platform adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, “Tüm halkımızı yasaya karşı çıkmaya çağırıyoruz! Gelin 1 Nisan’da AKP hükümetine unutamayacağı bir sürpriz yapalım! O gün illerde alanları doldurarak geleceğimizi IMF kredisine satmayacağımızı haykıralım” diye konuştu.
Bu yasaya başından beri karşı çıktıklarını belirten Küçükosmanoğlu, tüm itirazlara rağmen hükümetin “Sahte bir ‘uzlaşma havası’ estirerek” tasarıyı meclis gündemine taşıdığını ifade etti. Yasanın derhal Meclis Genel Kurulu’ndan geri çekilmesi talep ettiklerini belirten Küçükosmanoğlu, “Toplumsal uzlaşma sağlanmaksızın emek ve meslek örgütlerinin eleştiri ve talepleri dikkate alınmaksızın çıkartılacak yasanın vebali o yasaya parmak kaldıran milletvekillerinin yakasını ömürleri boyunca bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.
Öğretmenler sevk alacak
Bu yasanın geri çekilmesi için yasanın görüşüldüğü 1 Nisan günü tüm Türkiye’de eylemlerin yapılacağına dikkat çeken Küçükosmanoğlu, Adana’da da 1 Nisan günü saat 13:00’da Eğitim Sen ve Seyhan Başkent Hastanesi önünde toplanılarak Uğur Mumcu meydanına yürüneceğini ve burada kitlesel bir basın açıklaması yapılacağını aktardı.
Bu yasanın Meclis’ten geçmesi halinde bile mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Küçükosmanoğlu, bu yasadan olumsuz etkilenecek olan toplumun tüm kesimlerine seslenerek; “Biz karşı çıkarsak bu yasayı çıkartamazlar” dedi.
Ayrıca Eğitim Sen Adana Şubesi, 1 Nisan günü tüm eğitim emekçilerini sevk alarak eyleme güç katmaya çağırdı. Eğitim Sen Şube binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Güven Boğa, “Bizler ülkemizin yarınlarını tehdit eden, çocuklarımızın geleceğini elinden çalan bu yasanın uygulamaya konulmaması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

"Herkese sağlık" nasıl olur?

SONRAKİ HABER

Eczacılardan 1 Nisan eylemine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...