30 Mart 2008 00:00

Gerilimi medyaya yıktı

Siyasi gerilimden medyayı sorumlu tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağduyu ve geri adım çağrılarının içinin doldurulmasını isteyerek, “Yumuşak başlıyım ama uysal koyun değilim” diye konuştu.

Paylaş

Siyasi gerilimden medyayı sorumlu tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağduyu ve geri adım çağrılarının içinin doldurulmasını isteyerek, “Yumuşak başlıyım ama uysal koyun değilim” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, darbe çığırtkanları olduğunu, bu süreçte asıl kaybedenin o çığırtkanlar olacağını da söyledi. Erdoğan, “Sivil toplum örgütlerinin bu çalışması güzeldir, bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar, her zaman faturasını böyle kesiyorlar ama maalesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir” dedi.

Sivil toplum örgütlerinin bir çalışması olduğunu, memnuniyetle izlediğini ifade eden Erdoğan, “Ama geri adım atmak mantığını kabul etmek mümkün değil. Yani geri adım atmak. Neden, niçin, nasıl, konu ne? Bunu görmek lazım. Tayyip Erdoğan olarak benim bir yanlışım varsa bu söylenir. Ben o yanlışımdan geri adım atmayı kesinlikle kabul ederim. Eyvallah. Ama ortaya somut bir şey konmadan herkes geri adım atmalı. Niçin? Bunun içeriğini bir doldurun bakalım, bir görelim. Bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar, Tayyip Erdoğan her zaman faturasını böyle kesiyorlar. Ama böyle maalesef, bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. ‘Efendim germeyelim, germeyelim’ diye diye, geriyorsunuz. Bakıyoruz ki, sağdan, soldan, karşıdan, arkadan. Size serbest, bize sus. Yok öyle bir şey. Söylüyorum. Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum” diye konuştu.
Kimsenin kendilerine laiklik konusunda olumsuz yafta yapıştıramayacağını savunan Erdoğan, “Kimse bize demokrasi konusunda bir yanlışlık, bir yanlış yaklaşım yaftası yakıştıramaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkemizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak 5,5 yıldır dünyada itibarını yükselttik” iddiasında bulundu.
Uşak’ta söylediği ‘3 çocuk doğurun” sözleriyle kadınların tepkisini çeken Erdoğan, “Türk ailesinin en az 3 yavruya sahip olması gerektiği” ifadesini yineleyerek, “Ben ülkemi, milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Köşkten görüşme açıklaması

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta işler karıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...