30 Mart 2008 00:00

Başıbüyüklü kadınlardan Evrensel ve Hayat’a ziyaret

Kentsel dönüşüm yıkımlarına karşı verdikleri mücadele ile haber konusu olan Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi sakinleri, Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonunu ziyaret etti.

Paylaş

Kentsel dönüşüm yıkımlarına karşı verdikleri mücadele ile haber konusu olan Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi sakinleri, Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonunu ziyaret etti. Mahalleliler, haberlerini en geniş şekilde yayınladıkları için gazete ve televizyon çalışanlarına teşekkür etti.
Dolapdere’de bulunan Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonu binasını ziyaret eden Başıbüyük Mahallesi’nin kadınları, çalışanlarla bir araya gelerek sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Burada konuşan Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu, “Milyonerlerin değil, milyonların sesi olacağız diyerek yayın hayatımıza başladık. Bu televizyon ve gazete, halkın kendi yayın organları. O nedenle sizlerin sorunlarına da sahip çıkacağız. En geniş şekilde yayınlayacağız” şeklinde konuştu. Gelecekteki çocukları için güzel bir şeyler yapmaya çalıştıklarını kaydeden Çubukçu, okumuş yazmış değil, sorunu asıl yaşayan kişilerin sorunları çözebileceğini söyledi. Çubukçu ayrıca, bundan sonraki her adımlarında da halkın televizyonu ve gazetesi olarak her zaman Başıbüyük halkının yanında olacaklarını vurguladı. Daha sonra konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan ise İstanbul’da birçok semtte kentsel dönüşüm nedeniyle evlerin yıkıldığını belirterek, o semtteki haberlere de gazetelerinde yer verdiğini belirtti. Daha sonra yaşadıkları sorunları anlatan kadınlar, binayı gezerek Evrensel gazetesinin ve Hayat televizyonunun yayına nasıl hazırlandığını gördüler.
Avukatlar suç duyurusunda bulunacak
Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) bağlı bir grup avukat ise 32 gündür polis işgalinde olan Maltepe Başıbüyük’ü ziyaret etti. Mahalleli ile konuşan avukatlar daha sonra mahallede yaşananlara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Avukatlar adına basın açıklaması yapan Avukat Hakan Karadağ, polisin mahallede yaşanan olaylarda aşırı güç kullandığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Avukatlar, mahallede yaşayan kadınların polislerin taciz ve hakaretlerine uğradığını ve bunların hukuki karşılığı olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Aydınlanma Müzesi’ isteği

SONRAKİ HABER

Çocuk parkında doğal gaz istasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...