30 Mart 2008 00:00

Tadilat yetmez SSGSS geri çekilsin

İzmir ve İstanbul’da kadınlar Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’nın üzerinde değişiklikler yapılarak meclise getirilmesini protesto ettiler.

Paylaş

İzmir ve İstanbul’da kadınlar Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’nın üzerinde değişiklikler yapılarak meclise getirilmesini protesto ettiler.
İzmir Kadın Platformu üyeleri, “SSGSS Yasa Tasarısı hakkında kadınların esastan itirazı var!” diyerek mecliste görüşülmesine devam edilen tasarının geri çekilmesini istediler. Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması ve oturma eylemi yapan kadınlar tasarı üzerinde yapılan değişikliklerin yasanın özünü değiştirmediğini belirttiler.
Basın açıklamasında Platform adına konuşan Avukat Zöhre Dalkıran, “Gerek hükümet yetkilileri gerekse bazı sendika başkanları, ‘Bu yasa üzerinde yüzde 80 -90 mutabakata vardık’ diye açıklamalar yapsalar da biz kadınlar herhangi bir mutabakat göremiyoruz” dedi. Yasada kadınların taleplerinin görmezden gelindiğini açıkça gördüklerini ifade eden Dalkıran, kadınlar olarak yasada tadilat yapılmasını değil tümden geri çekilmesini istediklerini vurguladı.
İstanbul’da ise Sosyal Haklar İçin Kadın Platformu bünyesinde bir araya gelen çok sayıda kadın örgütü, SSGSS yasa tasarısına karşı Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Taksim Meydanı‘nda dün yaklaşık 1 saat oturma eylemi yapan Sosyal Haklar İçin Kadın Platformu üyeleri AKP hükümetinin yasa ile kadınları eve mahkum ettiğine dikkat çektiler. Kadınlar yasanın küçük değişikliklerle geçiştirilmesini değil tamamen ortadan kaldırılmasını talep ettiler.
Adana’da halka çağrı
Adana Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, SSGSS’ye karşı 1 Nisan’da yapılacak iş bırakma eylemine bu yasadan etkilenen tüm kesimlere katılım çağrısı yaptı.
Adana Tabip Odası’nda platform adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, “Tüm halkımızı yasaya karşı çıkmaya çağırıyoruz! Gelin 1 Nisan’da AKP hükümetine unutamayacağı bir sürpriz yapalım! O gün illerde alanları doldurarak geleceğimizi IMF kredisine satmayacağımızı haykıralım” diye konuştu.
Bu yasanın geri çekilmesi için yasanın görüşüldüğü 1 Nisan günü tüm Türkiye’de eylemlerin yapılacağına dikkat çeken Küçükosmanoğlu, Adana’da da 1 Nisan günü saat 13:00’da Eğitim Sen ve Seyhan Başkent Hastanesi önünde toplanılarak Uğur Mumcu meydanına yürüneceğini ve burada kitlesel bir basın açıklaması yapılacağını aktardı.
Ayrıca Eğitim Sen Şubesi, 1 Nisan günü tüm eğitim emekçilerini sevk alarak eyleme güç katmaya çağırdı. Eğitim Sen binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Güven Boğa, “Bizler çocuklarımızın geleceğini elinden çalan bu yasaya izin vermeyeceğiz ” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Avrasya Sirki’nin profesyonel çocukları

SONRAKİ HABER

Arap Birliği Zirvesi ‘yarım’ başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...