31 Mart 2008 00:00

Zico: ‘İstedik ve aldık’

Süper Lig’de geçen hafta averajla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Beşiktaş’ı yenerek puanını 63’e yükseltirken, 58 puanda kalan Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5’e çıkarmış oldu.

Paylaş

Süper Lig’de geçen hafta averajla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Beşiktaş’ı yenerek puanını 63’e yükseltirken, 58 puanda kalan Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5’e çıkarmış oldu.
Ligin ilk yarısındaki maçta Kadıköy’de Beşiktaş’ı 2-1 yenen Fenerbahçe, ezeli rakibini kendi sahasında da aynı skorla geçmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip, 2 Nisan Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi çeyrek finalin ilk maçında güçlü İngiliz rakibi FC Chelsea ile yapacağı maç öncesi derbi galibiyetiyle moral buldu.
Sarı-lacivertli futbolcular maçın sonunda saha içinde teknik heyet ve birbirleriyle sevinçlerini paylaştıktan sonra el ele tribünlere doğru giderek taraftarını selamladı.
Zico: ‘kazanmak için mücadele ettik’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş’ı 2-1 yendikleri derbi maçta kazanmayı daha çok isteyen tarafın kendilerinin olduğunu belirterek, “Maçı istedik ve aldık” dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico derbi maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, karşılaşmanın başından sonuna kadar kazanmak için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Maçın belirli kısmında biz, belirli kısmında onlar üstündü. Fakat biz daha fazla net pozisyona ulaştık ve daha fazla yaratıcı olduk. 2. golden sonra daha fazlasını bulabilirdik. Fakat sonuç olarak maçı istedik ve aldık” değerlendirmesini yaptı.
Karşılaşmada derbi maçın gerektirdiği zorlukların iki takım için de olduğunu kaydeden Brezilyalı teknik adam, “Kolay bir galibiyet oldu diyemeyiz. Erken golü bulduk. 1-1 olana kadar Beşiktaş biraz daha zorladı, biraz daha baskılı oynadı. Fakat 2-1 olunca Beşiktaşlı oyuncular oyundan düştü. Ondan sonra pozisyonları değerlendirseydik, daha farklı olurdu” diye konuştu.
Zico, derbiden önce Chelsea maçını düşünmediklerini, önümüzdeki yıl da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip, başarılarını daha ileriye götürmek için lig şampiyonluğunun önemli olduğunu kaydetti. Brezilyalı teknik adam, bir soru üzerine 8 dakika uzatmaya şaşırdığını ifade ederek, “Maç içinde 8 dakika uzayacak kadar bir şey oldu mu diye düşündüm. Alex’in yerde kaldığı dakikalar vardı, ama maçın bu kadar uzaması için biz herhangi bir şekilde provokasyona gitmedik” şeklinde konuştu. Zico ayrıca geçen hafta içi Bafra Belediyespor’a yapılan ve iki kişinin yaşamını yetirdiği saldırıyı kınadığını ifade etti.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Alex, ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Takımıma katkı sağladığım için kendimi mutlu hissediyorum” diye konuştu. Derbi maçta tribünden atılan cisimlerle iki kez yerde kalan Alex, taraftarların bu davranışının takımlarına yarar değil, zarar verdiğini de dile getirdi. Alex Beşiktaş’a attığı 2 golle, ligdeki toplam gol sayısını 12’ye çıkarttı.
Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada Alex, takıma katkısı olduğunda kendisini mutlu hissettiğini belirterek, “Bu, gol atarak olur veya asist yaparak olur, fark etmez. Bugün de tüm sezon olduğu gibi takımıma destek sağladım” dedi. Sahada iki kez atılan yabancı maddeler nedeniyle yerde kalan Alex, bu durumun kendisini üzdüğünü belirtirken, taraftarların sahaya yabancı madde atmasının takımlarına hiçbir katkısı olmadığını söyledi. Yaşananları futbol dışı şeyler olarak nitelendiren Brezilyalı oyuncu, “Beşiktaş taraftarı maçın başında güzel şovlar yaptılar. Ancak sonra sahaya yabancı maddeler attılar. İlk başlarda zararsız şeyler atılıyordu. Boş şişe ve kağıt gibi. Ancak daha sonra çakmak, bozuk para ve benzeri sert cisimler atılmaya başlandı. Bunlar oyunculara zarar verebilirdi. Bu durum kendi takımlarına fayda sağlamıyor, aksine zarar veriyor. Oyun yavaşlıyor ve tempo kaybediliyor. Bunların olmaması gerekiyor. Takımlarına katkı sağlamayan hareketler. Sonunda bugün biz galip geldik ve mutlu olan biziz” şeklinde konuştu. Alex ayrıca, maçın geride kaldığını belirterek, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea ile yapacakları önemli mücadelenin havasına gireceklerini de sözlerine ekledi.
Sağlam: ‘Üzgünüz’
Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Beşiktaş’ta ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ligdeki son derbilerinden 3 puanla ayrılmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Sağlam, “Fenerbahçe’yi yenip, şampiyonluk yolunda önemli üç puanı almak istiyorduk. Ama bizi hiç mutlu etmeyecek bir sonuç aldık. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum” dedi.
Sağlam, şampiyonluk yolunda çok önemli üç puan yitirdiklerini, ama şampiyonluk yarışından kopmadıklarını kaydetti. Ligde geride 6 maç kaldığını hatırlatan Sağlam, “Üç puan kaybettik, ama kesinlikle şampiyonluktan tamamen kopmadık. Geride 6 karşılaşma var. Nasıl biz son 2 haftada 6 puan kaybettiysek, rakiplerimiz de kaybedebilir. Şampiyonluktaki iddiamızı sonuna kadar kovalayacağız. Bundan sonra yapabileceğimiz en önemli şey, Sivasspor maçından üç puanla ayrılmak” şeklinde konuştu. Sağlam, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle ceza alabileceklerinin belirtilmesi üzerine “Zaten Bobo’da 4 maç gibi ağır bir fatura çıktı karşımıza. Bu sene nedense aleyhimize çok kolay ve çok canımızı acıtacak kararlar verildi” değerlendirmesinde bulundu. Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’yu tebrik etmesi ile ilgili bir soru üzerine de “Futbolu oynarken, antrenörlük yaparken de centilmenliğimizi korumaya çalıştık. O açıdan Zico yu tebrik ettik. Aynı durumda bir daha tebrik ederim” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Nihat takımını sırtladı

SONRAKİ HABER

Arlıngton Yolu cnbc-e 22.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...