31 Mart 2008 00:00

Sözlerin takipçisiyiz

SSGSS saldırı paketinin çıkardığı toz-duman atmosferinde kentimiz genel hizmetler iş birimlerinde, kent sayfalarıyla yasa tasarısını işçilerin gündemine getirmeye uğraştık.

Paylaş

SSGSS saldırı paketinin çıkardığı toz-duman atmosferinde kentimiz genel hizmetler iş birimlerinde, kent sayfalarıyla yasa tasarısını işçilerin gündemine getirmeye uğraştık.
Hizmetin üretildiği alanlarda yapılan toplantılar ve birebir yapılan sohbetler, kent sayfalarında haber olarak kendilerine dönünce o dünkü ürkek, cılız sesler buharlaşmış; yerine sorgulayan bir bakış açısı gelmişti.
İşçilerin onca yıldır beklediği, özlemini çektiği ortak mevzi kazanmak, ortak kazanımları koruyup kazanmak için Ankara’nın zemherisinde milyonlarca umut yeşerdi, yeni bir baharın sıcak buluşmalarıyla. Artık dünden daha rahatız. EP bileşenleri eylem plan kararını açıklayınca yerel ayaklar oluşturduk. Örgütlü örgütsüz tüm emekçileri bilgilendirerek o beklenen büyük eyleme hazırlandık. Gediz Ağır Bakım Atölyeleri ve diğer genel hizmetler birimlerinde aynı işkolunda iki sendika mevcut. Genel İş, İZELMAN şirketlerde örgütlü, Belediye-İş kadrolu işçilerde. Yani tek çatı altında iki sendika mevcut. Rekabetin, çekemezliğin boy attığı bir ortam. Zor ve saldırı anlarının sınıfa sunduğu fırsatlar, birlikte olma ve ortak iş yapmada beceri gösterme olasılığıdır. İşyeri temsilcileri olarak hep birlikte tüm postaları ziyaret ederek, genel saldırı paketine ortak karşı koymanın yasayı geri çektireceğini vurguladık. Dönemsel sorunlardan kaynaklanan sendika yönetimlerine karşı duygu kırıklıkları ve güven sorunları olsa bile günün zorluğuna, saldırı paketinin amansızlığına karşı derlenip dikilmenin, sınıf kardeşleriyle kucaklaşıp bükülmemenin günü olduğunu anladı işçiler.
Eylem günü, ulaşım filosu bizim 1 No’lu Şube’ye bağlı olduğu için ve 09.30’da belediye otobüsleri hatlarda olmayacağı için Ağır Bakım ve ESHOT Genel Müdürlük çalışanı memurlarla 14 otobüsle şehir merkezine akmaya başladık. Bir nehrin irili ufaklı kolları gibi kentimizin varoşlarından, organize sanayilerdeki fabrikalardan ve genel hizmetler kollarından insanlar akıyordu. Baharın kabaran suları misali... Kentin merkezine koştuk, kol kol coştuk tüm ağızlarda, “İşçi-memur el ele genel greve”... Enver Gökçe’nin dediği gibi, aklı karalı seçilirken su, aklı karalı seçilirken dağ, aklı karalı seçilirken ova, aklı karalı seçilirken orman ve ıpıl ıpıl ışırken üzüm ve üzüm göz, ela göz, kömür gözlüler sığmadık alana. Ya balkonlardan sarkan salkım salkım güzel insanların desteği, alkışları?.. DİSK Genel Başkanı’nın kafamıza kazınan “Genel direniş genel greve kadar gider bu iş” sözleri...
Doğru söze ne denir? Düne kadar, “Taban ve işçiler hazır değildir” diyenler, meydanları görünce utanmış olmalılar. Biz işçilerin bu sözlerin takipçisi olacağımız unutulmasın!
Gediz Ağır Bakım Atölyesi Baştemsilcisi Kara Yakup Fırat (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Kent AŞ işçisi sorunlarını tartışıyor

SONRAKİ HABER

8 kadın ressamdan 8 bakış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...