31 Mart 2008 00:00

Gündemi biz belirleyelim

Değerli dostlarım, hepinize merhaba! Ben 14 Mart’ta bu ülkede yaşananlar üzerine bir şeyler yazmak istedim.

Paylaş

Değerli dostlarım, hepinize merhaba! Ben 14 Mart’ta bu ülkede yaşananlar üzerine bir şeyler yazmak istedim. Doğrusunu isterseniz bunu, hemen yaşanan o muhteşem günün arkasından yazmak istedim. Fakat bu ülkede yaşanan gelişmeler, bizim; yani biz emekçilerin bu yaşadıklarımızı gölgede bırakır oldu.
Evet ben böyle yorumluyorum. Çünkü mevcut iktidarın hazırlamış olduğu SSGSS ile ilgili yasa tasarısı komisyonlarda görüşülüp kabul edildikten sonra, Meclis gündemine getirilecekken sendikaların tepkisi had safhaya çıkmıştı. Hükümete yapılan uyarıların karşılığını Başbakan hatırlarsanız yanıtlamıştı. Kendi üslubuyla, kendi tarzıyla, kendine yakışır haliyle.,, Bizleri; yani emekçileri, bizleri temsil edenleri yalancılıkla ve ihanet etmekle suçlamıştı. Her ne pahasına olursa olsun asla geri adım atmayacaklarını söylemişti.
Peki ne oldu da 14 Mart akşamı ‘bu yasayı bir kez daha değerlendirebiliriz’ mesajını verdi Sayın Başbakan. Ne oldu da ‘Emek Platformu bileşenleri ile tekrar görüşelim’ mesajı verildi? Hani bizler yalan söylüyorduk?.. Hani bizler haksızdık?.. Demek ki kazın ayağı gördüğünüz gibi değil beyler. Çünkü ben o gün şunu gördüm; öylesine bir emekçi kitlesi vardı ki alanlarda!.. Davasına inanmış, meselesine sahip çıkan, bizlere yalancı diyenlere hodri meydan dercesine bir topluluk. 2 saatlik bir iş bırakma eylemi olmasına rağmen alanlar doldu taştı ve son 17 yılın en görkemli eylemiydi bu.
Umarız bu uyarıyı ciddiye alırlar. Eğer bu uyarıyı dikkate almazlarsa akabinde genel grev kaçınılmaz olacaktır. Çünkü taban buna hazır. 14 Mart’ta emekçilerin ortaya koyduğu bu tavır, sadece hükümeti değil konfederasyon yöneticilerini de bir hizaya getirmiştir. Emekçilerin bu kararlı tutumu karşısında umarım her iki taraf da gereken mesajı almıştır.
Gelelim diğer konuya... Başta da belirttiğim gibi günlerce basında yazılır ve konuşulur diye düşündüğümüz 14 Mart emekçi hareketi maalesef Yargıtay Başsavcısının AKP hakkında açmış olduğu kapatma davası ve peşinden gelen Ergenekon Operasyonu ile ilgili gelişmelerin gölgesinde bırakıldı. Artık bu ülkede gündemi koklayan, yorumlayan değil, gündemi belirleyen, gündeme damgasını vuran bir toplum olmak istiyoruz. Çünkü bu ülke bizim, gidecek başka yerimiz yok!
Ahmet Oktay
ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Cebe’nin anısına

SONRAKİ HABER

Kent AŞ işçisi sorunlarını tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...