31 Mart 2008 00:00

Tunceli’de operasyonlar bitmiyor

Tunceli’de neredeyse bir yıldır bazen birkaç haftalığına ara verilmesine rağmen, operasyonlar medyada ağırlıklı yer bulmaya devam ediyor.

Paylaş

Tunceli’de neredeyse bir yıldır bazen birkaç haftalığına ara verilmesine rağmen, operasyonlar medyada ağırlıklı yer bulmaya devam ediyor. Büyük oranda propaganda ağırlıklı olan operasyonlara karşı, kentteki kitle örgütleri tepki göstermeye hazırlanıyor.
Kent merkezinden son bir haftadır aralıksız havalanan helikopterler, bu kez de bahar operasyonuna gidiyor. Çok sayıda özel birliğin de katıldığı operasyon, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinde yoğunlaşıyor. Yine geçtiğimiz hafta boyunca da merkeze bağlı Kutuderesi, Geyiksuyu, Sütlüce, Kırmızı Dağ, Roj Vadisi, Haydaran Dağları, Demenan Dağları, Ahbanoz Vadisi, Dokuzkaya köyü, Ali Boğazı ve Bali Deresi mevkiinde yoğunlaşan operasyonlara, Bingöl’den gelen birlikler de katıldı. Nazimiye bölgesi de geniş bir operasyon kapsamına alınmıştı. Alınan bilgilere göre baharla birlikte çatışmaların yeniden şiddetleneceğini düşünen yetkililer, operasyon kapsamını giderek genişletmeyi hedefliyor. Ancak bugüne kadar herhangi bir sıcak çatışmanın yaşanmaması ve PKK’nin de herhangi bir eylem yapmaması, ‘operasyonlar çatışma çıkmasını mı amaçlıyor’ sorusunu akla getiriyor. Bu durum, kentteki demokratik kitle örgütlerini ve halkı da tedirgin ediyor. Tuncelililer, ‘yine bahar geldi, yine çatışma ve yine gençlerin ölüm haberlerini duymak istemiyoruz’ diye tepki gösteriyorlar. Ayrıca demokratik kitle örgütleri, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapacaklar. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Sivil’ bir kentten ‘askeri kışlaya’ doğru!

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...