31 Mart 2008 00:00

Eğitim içler acısı

Tunceli kent merkezinde eğitim veren okullarda öğretmen ve teknik donanım açığı, eğitimi neredeyse yok denecek noktaya getiriyor.

Paylaş

Tunceli kent merkezinde eğitim veren okullarda öğretmen ve teknik donanım açığı, eğitimi neredeyse yok denecek noktaya getiriyor. Özellikle meslek liselerinde yaşanan sıkıntılar daha fazla. Örneğin meslek lisesi öğrencilerinin bir yıldan fazla bir zamandır matematik dersleri boş geçiyor.
Gazetemize açıklama yapan öğrenciler, matematik derslerinin bir yıldır boş geçtiğini söylediler. Sırf yurt olanağı olduğu için köylerden geldiklerini söyleyen öğrenciler, geldikleri okullarda da doğru dürüst ders yapmadıkları için geleceklerini karanlık görüyorlar. Uygulamalı dersler bile gerekli malzemeler olmadığı için teorik olarak işleniyor. Yine meslek lisesinde kurulu bulunan ve 1970 yılından beri eğitim veren torna tesviye bölümü de bu yıl kapatıldı.
Köylerinden gelip yurtlarda kalan öğrenciler, yurtlardaki kötü koşullardan dolayı derslerine yoğunlaşamadıkları ve kendilerine verilen yemekler kötü olduğu için de beslenemediklerini söylediler.
Yetkililerden ve Eğitim Sen’den sorunlarına eğilmesini isteyen öğrenciler, aksi halde bu koşullarda okumanın bir anlamı kalmayacağını belirtiyorlar. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Vahşi hayvanlar doğaya bırakıldı

SONRAKİ HABER

‘Sivil’ bir kentten ‘askeri kışlaya’ doğru!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...