31 Mart 2008 00:00

Mutabakat yok mücadele var!

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu İstanbul bileşenleri, SSGSS’ye karşı 1 Nisan ve 6 Nisan’da yapacakları eylem ve etkinliklerin programını açıkladı.

Paylaş

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu İstanbul bileşenleri, SSGSS’ye karşı 1 Nisan ve 6 Nisan’da yapacakları eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında açıklanan programa göre; 1 Nisan’da saat 12.30’da iş bırakılarak alanlara çıkılacak. 6 Nisan’da yapılacak mitinge ise Türkiye genelinden katılım sağlanacak. Eğitim Sen’in 12 Nisan’da İstanbul’da yapacağı bölge mitingi de 6 Nisan mitingi ile birleştirildi. Basın toplantısında yapılan konuşmalarda, eylemlere örgütlü örgütsüz herkesin destek vermesi istendi. Hükümetin ‘taraflarla mutabakata vardık’ açıklamalarına tepki gösterilen açıklamada, “Bizim mutabakatımız yok” denildi.
AKP il binasına yürünecek
İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Ali Çerkezoğlu yaptı. Açıklamasına “Hükümetin ‘taraflarla mutabık olduk’ yalanına karşı bunun böyle olmadığını göstermek için, kararlılığımızı göstermek için bu eylemleri yapıyoruz. Bizim mutabakatımız yok. Eylemlerimiz devam ediyor” sözleriyle başlayan Çerkezoğlu, hükümetin yasada hiçbir iyileştirme yapmadığını ifade etti. Hükümetin, Emek Platformu bileşenleri ile yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamalarda toplumu yanılttığını söyleyen Çerkezoğlu, yasanın IMF’nin emrettiği şekilde Meclis’e getirildiğini, SSGSS’nin ‘reform’ değil yıkım olduğunu dile getirdi. Emek cephesinin taleplerinin hükümetin söylediklerinin tam tersi olduğunu belirten Çerkezoğlu, “Emeklilik koşulları kolaylaştırılmalı, emekli aylıkları insanca yaşayacak düzeye çıkarılmalı, eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti için nüfus cüzdanı yeterli olmalıdır” diye konuştu. DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve diğer meslek örgütlerinin aldığı karar doğrultusunda İstanbul’da yapacakları eylem planını açıklayan Çerkezoğlu, 1 Nisan günü saat 12.30’da iş bırakacaklarını, Avrupa Yakası’nda Okmeydanı Hastanesi, Anadolu Yakası’nda ise Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde toplanacaklarını açıkladı. Bileşenlerin bulundukları alanlarda eylemler yaparak buluşma noktalarına geleceklerini belirten Çerkezoğlu, Okmeydanı’nda bir araya gelen bileşenlerin buradan AKP il binasına yürüyeceklerini ifade etti. 6 Nisan Pazar günü Kadıköy’de yapılacak mitingin saat 14.00’te başlayacağını söyleyen Çerkezoğlu, mitinge Marmara Bölgesi ağırlıkta olmak üzere tüm Türkiye’den katılım sağlanacağını belirtti. Alanlarda kazandıkları mücadeleyi masa başında kaybetmeye razı olmadıklarını söyleyen Çerkezoğlu, “İşçisi işsizi, örgütlüsü örgütsüzü, kamu çalışanı, esnafı, çiftçisi, emeklisi, genci yaşlısı, ev kadını, öğrencisi ile herkesi eylemlere katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Eğitim Sen mitingi öne alındı
Daha sonra söz alan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Öztürk, Eğitim Sen’in 12 Nisan’da İstanbul’da düzenleyeceği bölge mitingini bir hafta öne alarak platformun mitingiyle birleştirme kararı aldıklarını açıkladı. Yapacakları mitingin en önemli taleplerinden birinin de herkese sağlık ve güvenli gelecek olduğunu hatırlatan Öztürk, SSGSS’nin Meclis’te görüşülmeye başlanması ve 76 kurumun aldığı miting kararı nedeni ile böyle bir karar aldıklarını dile getirdi. Öztürk, mitinge tüm güçleri ile katılacaklarını, herkesin bu mücadeleye destek vermesini istediklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Eyleme her yerden destek

1 Nisan’da gerçekleştirilecek olan iş bırakma ve 6 Nisan’da yapılacak mitinge her yerden destek açıklaması geliyor.
Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek 3. Bölge Platformu Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndan AKP belde binasına yürüdü. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş sırasında hükümet ve yasayı protesto eden sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Eğitim Sen 7 No’lu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu, 1 Nisan’da yapılacak eyleme çağrı yaptı. Eyleme KESK Genel Merkez Yöneticisi Sevgi Göğçe, Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ve siyasi partilerin temsilcileri destek verdi.
Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Hatay Platformu, Ulus Meydanı’nda SSGSS’ye karşı eylem yaptı. Burada açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Servet Kavukoğlu, 1 Nisan’da Türkiye genelinde iş bırakacaklarını belirtti.
Bolu’da da 1 Nisan eyleminin hazırlıkları sürüyor. Eğitim Sen Bolu Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Metin Demirel, 1 Nisan’da iş bırakarak Kardelen Meydanı’nda toplanacaklarını bildirdi. Demirel, 6 Nisan’da İstanbul’da yapılacak mitinge de katılacaklarını söyledi.
Edirne’de toplantı düzenleyen emekçiler, 1 Nisan’da belediye önünden AKP il binasına yürüme kararı aldılar. Eylemle ilgili çalışanlara, esnafa ve halka bildiri dağıtacak olan emekçiler, Türk-İş’e bağlı sendikalara da çağrı yapacaklar.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Kocaeli Platformu adına açıklama yapan Tabip Odası Sekreteri Nilay Etiler, 1 Nisan’da Kocaeli Devlet Hastanesi’nin önünde buluşularak İnsan Hakları Parkı’na yürüneceklerini bildirdi.
Bu arada Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Manisa’nın Akhisar ilçesinde üyelerinin de katılımıyla SSGSS ve Emekli Sen’in kapatılma davasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. SSGSS’ye karşı mücadelenin süreceğini dile getiren Beysülen, sendikalarının kapatılmasına izin vermeyeceklerini ve gerekirse konuyu AİHM’e taşıyacaklarını bildirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gündoğdu’da SSGSS protestosu

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa