31 Mart 2008 00:00

Cumhuriyet gazetesine molotoflu saldırı düzenlendi

İstanbul Şişli’deki Cumhuriyet gazetesinin bahçesine, kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı.

Paylaş

İstanbul Şişli’deki Cumhuriyet gazetesinin bahçesine, kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Molotofkokteylinin neden olduğu alevler gazetenin güvenlik görevlilerince söndürüldü.Bu arada, gazetenin güvenlik görevlileri, molotofkokteyli atan kişilerden birini yakalayarak polise teslim etti. Polis ekipleri, kaçan diğer saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Gazetenin İdare Amiri Ali Edeoğlu, “Saat 00.00 sıralarında meydana gelen saldırıyı çocuk yaşta olan 3 kişi gerçekleştirdi” dedi. Edeoğlu, “Gazetemize ait bir otomobil bahçeden çıkacağı sırada meydana gelen saldırının ardından güvenlik görevlilerimiz otomobille kovaladıkları saldırganlardan birini yakaladı ve polise teslim etti. Yakalanan kişi 13 yaşında bir çocuk. Saldırı için birilerinin kendisini yönlendirdiğini söyledi” dedi.
Bu arada, saldırı anı gazetenin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bu görüntüleri inceleyerek, kaçan diğer 2 kişiyi da yakalamaya çalışıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon’da 3 tutuklama daha

SONRAKİ HABER

Kızıldere’de katledilenler unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...