31 Mart 2008 00:00

Clinton çekilme çağrılarını reddetti

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylarından Hillary Clinton, rakibi Barack Obama’yı destekleyenler tarafından yarışı bırakması için yapılan çağrıları reddetti.

Paylaş

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylarından Hillary Clinton, rakibi Barack Obama’yı destekleyenler tarafından yarışı bırakması için yapılan çağrıları reddetti. Clinton, Indiana eyaletinin Indiapolis kentinde bir lisede yaptığı konuşmada, yarışı bırakmak niyetinde olmadığını bildirdi. Başkan adayı, “Herkese seslerini duyurmak için bir şans verilmesi gerektiğinin önemini hepimiz biliyoruz” diye konuştu. Demokrat Parti’nin etkili isimlerinden ve Obama’nın destekçilerinden Senatör Patrick Leahy ise Clinton’ın yarışta kalarak Cumhuriyetçi Parti’ye yardım ettiğini ileri sürdü.
Diğer Demokrat aday Barack Obama da gazetecilere yaptığı açıklamada, Senatör Leahy’e katılmadığını belirterek, Clinton’ın istediği kadar yarışta kalabileceğini söyledi. Obama, “Clinton’ın ismi oy pusulasında yer alıyor ve kendisi ateşli ve zorlu bir rakip” dedi. Son kamuoyu yoklamaları, Clinton’ı, 22 Nisan’da Pennsylvania’da yapılacak ön seçimlerde Obama’nın yüzde 10’dan fazla önünde gösteriyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sadr’dan çatışmaya son verme çağrısı

SONRAKİ HABER

Arap Birliği zirvesi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...