01 Nisan 2008 00:00

Gazeteciler ‘yıpranma’ için oturacak

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin yıpranma hakkını (fiili hizmet zammı) ortadan kaldıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) tasarısına karşı Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda saat 10.00’dan itibaren oturma eylemi başlatacak.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin yıpranma hakkını (fiili hizmet zammı) ortadan kaldıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) tasarısına karşı Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda saat 10.00’dan itibaren oturma eylemi başlatacak. TGS’nin bu eylemine gazeteci örgütleri ve diğer sendikalar da destek verecek.
TGS’nin aldığı karar doğrultusunda, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana şubelerden gazeteciler bugün Ankara’da olacak. İllerden gelecek gazeteciler sabah toplanarak, oturma eylemini başlatacaklar.
TGS’den yapılan açıklamada, tasarının birçok alanda olduğu gibi gazetecilik işkolunda da basın emekçilerinin kazanılmış haklarına ciddi bir darbe vurduğunun altı çizildi. Yıpranma hakkının gazetecilere tanınmış bir imtiyaz olmadığı vurgulanan açıklamada, “Gazetecilerin, çatışma alanlarında, toplumsal olayların izlenmesi sırasında, hemen her olayı izlerken zaman ve mekan sınırlamalarını hiçe sayarak çalışmak zorunda oldukları” hatırlatıldı.
Sendika, basın emekçilerinden konuya duyarlılık göstererek sürdürülen savaşıma katkı vermelerini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

ABAKÜS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...