01 Nisan 2008 00:00

Halk için belediyecilik olmalı

AKP Hükümetinin çıkarmış olduğu bazı belediyelerin kapanması, bazılarının da bölünerek ilçe yapılması yasası halkın çeşitli kesimlerinde tepkiyle karşılanıyor.

Paylaş

AKP Hükümetinin çıkarmış olduğu bazı belediyelerin kapanması, bazılarının da bölünerek ilçe yapılması yasası halkın çeşitli kesimlerinde tepkiyle karşılanıyor. Bazı yerlerdeki beldelerin kapanması nedeniyle hizmetlerin aksaması, halkın belediyelik işlerinden uzaklaşması, belediyelerde çalışan işçilerin durumunun ne olacağı vb. sorunlar en çok tartışılan konular arasında. Kimi yerlerde ise “nereye bağlanırsak aksayan hizmetlerin geleceği” hesapları yapılıyor.
Menemen’e bağlı Ulukent beldesinin Ahmet Efendi mahallesi de bunlardan birisi. İlçeye, belde belediyesine olan uzaklığından dolayı hep üvey evlat muamelesi görmüş yıllarca. Ne belde ne de ilçe belediyelerinden hiçbir yetkilinin uğramadığı ama bütün resmi işlerin uzak yerlerde görüldüğü bir yer Ahmet Efendi Mahallesi. Bu günlerde mahallede Çiğli belediyesine bağlanmak için birtakım girişimler yapılıyor. Mahalleliler Menemen’e bağlı olmanın yararını değil zararını gördüklerini söylüyorlar. Mahallede oturan Duygu Koyun adlı öğrenci şunları söylüyor; “Zaten insanlar bütün işlerini Çiğli’den hallediyor. Eve su bağladık Çiğli’den geldiler bağladılar. Menemen bize çok uzak. Burada okuma yazma bilmeyen çok insan var. Bütün resmi işlerini uzakta olan Menemen Belediyesine giderek hallediyorlar. Menemen’e bağlanmanın bize hiçbir faydası yok. Pazarımız, öğrenci kurslarımız, her şeylerimiz Çiğli’den karşılanıyor. Yani Çiğli’ye bağlanırsak daha iyi olacak. Mahalle esnafından Hacı Bozkurt ise belediyecilik anlayışı değişmediği sürece Menemen’e ya da Çiğli’yle bağlanmanın hiçbir farkının olmayacağını söylüyor. Bozkurt, “Ha Çiğli ha Menemen. Sistem aynı sistem, buralara yine hizmet gelmeyecek. Bu yasa AKP’nin bir oyunu, rant işidir. Bu mahallenin sadece Menemen’e uzak olmasından kaynaklı bir takım işleri aksayacak. Sonuçta belediyelerin özü aynıdır. Türkiye’deki bütün belediyelerin rant kavgalarını bırakıp halk için bir şeyler yapmalarını istiyorum. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Esnaf esnaf olalı böyle zulüm görmedi

SONRAKİ HABER

Kazanmak için her şey mübah değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...