01 Nisan 2008 00:00

İşçi maaşı ödemeyen AKP’li belediyenin hesaplarına haciz

AKP’li Bingöl Belediyesi hakkında açtıkları davayı kazanan 24 işçinin yaklaşık 700 bin YTL’lik alacakları, belediye tarafından ödenmedi.

Paylaş

AKP’li Bingöl Belediyesi hakkında açtıkları davayı kazanan 24 işçinin yaklaşık 700 bin YTL’lik alacakları, belediye tarafından ödenmedi. İşçiler bu durumu yargıya taşıyınca, belediyenin tüm hesaplarına haciz konuldu.
Yolsuzluk iddiaları, işçi maaşlarının ödenmemesi, şehrin altyapı, su ve çöp gibi sorunlarla gündemden düşmeyen AKP’li Bingöl Belediyesi hakkında 24 belediye işçisi, 5 yıldır alamadıkları mesai ücretleri, ikramiyeleri, emekli ikramiyeleri ve maaşlarını alabilmek için dava açmıştı. Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yaklaşık bir yıl görülen dava, belediyenin işçilere olan borcunu ödemesini kararlaştırmıştı. Bingöl Belediyesi, mahkeme kararına rağmen girdiği borç batağı nedeniyle işçilerin maaşlarını ödemeyince, mahkeme, Bingöl Belediyesi’nin tüm hesaplarına haciz koydu.
Çalışanlara misilleme
Mahkemenin kararı ile zor durumda kalan Bingöl Belediyesi yetkilileri, ödenmeyen maaş ve diğer ücretleri taksitle ödeme istemiyle işçilerle uzlaşma yoluna gitmek istemişti. Belediyenin teklifi işçiler tarafından kabul edilmeyince, belediye skandal bir uygulamaya imza atmış, aralarında su şebeke amiri, kepçe operatörü, şoför, kanalizasyon ve fırın çalışanlarının bulunduğu vasıflı ve kadrolu işçiyi kar temizleme işinde görevlendirmişti.
DTP’den soru önergesi
İşçiler hukuk mücadelesini sürdürürken, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş konuyu Meclis gündemine taşımış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi sunmuştu.
Önergede, “Bingöl Belediye Başkanlığı’nın yargı kararını uygulamamakta direnmesi, yargı kararına uyulmasını talep eden çalışanlarına yaptırım niteliğinde görevler vermesi bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?Belediye ile aralarındaki hizmet sözleşmesine göre ‘bölüm şefi’, ‘kepçe operatörü’, ‘şoför’, ‘su şebekesi amiri’ vasfında görevleri bulunan bu işçilerin kar temizleme işinde görevlendirilmeleri konusunda bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır?” şeklinde soruların yöneltildiği önergeye, İçişleri Bakanlığı aradan geçen 45 güne rağmen yanıt vermedi. (Bingöl/DİHA)
Ersin Çelik
ÖNCEKİ HABER

5 ölü, 150 yaralı ve 1000 gözaltı

SONRAKİ HABER

‘Halkı, Kürtlere karşı MHP’liler kışkırttı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...