01 Nisan 2008 00:00

5 ölü, 150 yaralı ve 1000 gözaltı

Barış ve demokratik hak talepleriyle çoşkuyla kutlanan Newroz kutlamalarına müdahaleler, devletin ve AKP Hükümetinin bu taleplere nasıl karşılık verdiğinin ve vereceğinin göstergesi oldu.

Paylaş

Barış ve demokratik hak talepleriyle çoşkuyla kutlanan Newroz kutlamalarına müdahaleler, devletin ve AKP Hükümetinin bu taleplere nasıl karşılık verdiğinin ve vereceğinin göstergesi oldu.Van, Siirt, Hakkari, Yüksekova ve Suriye’nin Qamışlo kentindeki kutlamalara müdahalelerde 5 kişi yaşamını yitirdi, aralarında hayati tehlikeyi atlatamayanların da bulunduğü 150’yi aşkın kişi ise yaralandı.DTP’li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi gözaltına alınırken, 200 kişi de tutuklandı.Kutlamalar sırasında, Yüksekova’da 29 yaşındaki İkbal Yaşar ile Van’da 35 yaşındaki Zeki Erinç polisin müdahalesi sırasında aldığı kurşunlardan dolayı hayatını kaybetti. Kutlamalarda açılan ateş ile 20’den fazla kişi yaralanırken, toplam yaralı sayısı 100’ü geçti.
Sokakta işkence görüntüleri
Hakkari’de 15 yaşındaki C.E’ye işkence yapılmasıydı. Yüksekova’da ise onlarca polisin vatandaşları hastanelik edene kadar dövmesi, kadınların üst üste atılıp coplanması, hastane basması ve evlere baskın yapma şekilleri Newroz’un bilançosunu daha da ağırlaştırdı. Kutlamalara katıldıkları için çeşitli gerekçelerle 1000 kişi gözaltına alınırken, 200’den fazla kişi ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, İzmir DTP İl Başkanı Mehmet Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda DTP’li yönetici de bulunuyor. (DİHA)

DTP, Newroz olaylarını Meclis’e taşıdı

Newroz olaylarını Meclis’e gündemine taşıyan DTP milletvekilleri, olaylardan sorumlu gördükleri Vali ve Emniyet Müdürleri hakkında bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.DTP Grup Başkan Vekilli Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekilli İbrahim Binici ayrı ayrı verdikleri soru önergeleri ile Newroz olaylarını meclis gündemine taşıdı.
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

İşçi maaşı ödemeyen AKP’li belediyenin hesaplarına haciz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...