01 Nisan 2008 00:00

Kirli işler üzerinde uzlaşmayın

İstanbul’da basın açıklaması yapan sanatçı ve yazarlar TUSİAD’ın çağrısıyla gündeme gelen uzlaşma tartışmalarına tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul’da basın açıklaması yapan sanatçı ve yazarlar TUSİAD’ın çağrısıyla gündeme gelen uzlaşma tartışmalarına tepki gösterdi. Açıklamada “Kirli işler üzerinde uzlaşma yapmayın” çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Eğer bir uzlaşı olacaksa, emeğin hakkını koruyan, farklı ulusların tarihine, yaşama hakkına, kültürüne saygılı ve bilimsel laikliği içeren şekilde olması gerektiğine vurgu yapıldı.
İstanbul’da Galatasaray Postanesi önünde dün gerçekleşen basın açıklamasına Şair-Yazar Sennur Sezer, Yazar Adnan Özyalçıner, Ressam Nurcan Tezel, Müzisyen Adile Yadırgı, Tiyatrocu Metin Boran, Evrensel Kültür Dergisi çalışanları, Emekli-Sen temsilcileri ile EMEP MYK Üyesi Ender İmrek ve İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de katıldı. Geçtiğimiz günlerde aralarında TÜSİAD, TOBB, TZOB ve TESK gibi patron örgütlerinin yöneticileri tarafından yapılan sağduyu çağrısına aydın ve sanatçılar tepki gösterdi.Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen aydın ve sanatçılar, söz konusu sağduyu çağrısının amacının, yaşananlara karşı insanları cenderede tutma çabası olarak nitelendirdi.
Pisliğin üzerini örtme çabası
Aydınlar adına açıklama yapan Sennur Sezer, söz konusu uzlaşı çağrısının kirli işler üzerinden olduğuna dikkat çekti. Farklı ulusların ve inançların tarihleri, özgürlükleri söz konusu olduğunda, onların haklarının verilmesi değil de devletin “sahibi” sayılanlardan onlara hoşgörü gösterilmesi istendiğini ifade eden Sezer, eğer bir uzlaşı olacaksa, emeğin hakkını koruyan, farklı ulusların tarihine, yaşama hakkına, kültürüne saygılı ve bilimsel laikliği içeren şekilde olması gerektiğine vurgu yaptı. Sennur Sezer şunları dile getirdi: “Bu ülkenin aydınları, sanatçıları olarak, bu ülkenin asıl sahibi farklı uluslardan emekçiler için, özellikle Kürtleri hedef alan savaşın, ülkeye korku salan cinayet şebekeleri, darbecilik, emekçilere dayatılan sömürü yasaları üzerinden geliştirilmek istenen bu uzlaşı ve sağduyunun bizi cenderede tutma çabasının ta kendisi olduğu gibi, ortaya saçılan pisliğin üstünü örtme çabalarından başka bir şey olmadığını düşünüyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

Bush’a suç dosyasını gönderdiler

Tecrite Karşı Sanatçılar, Irak işgalinin yıldönümü nedeniyle “Suç dosyaları: ABD’yi nasıl bilirdiniz” adıyla başlattıkları kampanyanın sonunda ABD Başkanı Bush’a suçlarından oluşan bir dosya gönderdiler. “Emperyalizm Halkın Düşmanıdır” dövizi taşıyan sanatçılar, ABD’nin suçlarına ilişkin fotoğraflar taşıdılar. Şair-Yazar Sennur Sezer, Yazar Adnan Özyalçıner, Müzisyen Birol Topaloğlu, Grup Yorum üyeleri gibi aydın ve sanatçılar ABD’nin yarattığı hak ihlallerinden oluşan fotoğrafları taşıdılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Namaz kılmadığı için yurttan attılar

SONRAKİ HABER

taBeLâ yazılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...