01 Nisan 2008 00:00

Polis Başıbüyük’te pervasızca saldırdı

Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yapılacak olan inşaat çalışmalarını engel olmak isteyen mahalleliye polis saldırdı. 7 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kişi gazdan etkilendi.

Paylaş

Maltepe’nin Başıbüyük Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yapılacak olan inşaat çalışmalarını engel olmak isteyen mahalleliye polis saldırdı. 7 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kişi gazdan etkilendi. TOKİ’nin malzemelerini taşıyan 2 tır, polis eskortu eşliğinde mahalleye girdi.
Sabah saatlerinde TOKİ’nin mahalleye malzeme getireceğini öğrenen Maltepe Başıbüyük Mahallesi sakinleri mahalle girişine ve TOKİ şantiyesinin olduğunu parkın çevresinde barikatlar kurarak engel olmaya çalıştı. TOKİ’nin mahalleye malzeme getirmesine engel olmak isteyen mahalleliye polis tazikli su ve biber gazıyla saldırdı. Panzer ve akreplerle halka müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, sık sık mahalleliyi tehdit etti. Aralarında Başabüyük Çevreyi Düzenleme, Güzelleştirme ve Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Adem Kaya ve adını öğrenemediğimiz baygınlık geçiren bir vatandaşında olduğu 7 kişi göz altına alınarak Esentepe Karakolu’na götürüldü. Şeref Sel adlı bir kişinin kalp krizi geçirildiği öğrenilirken Habibe Zenik adlı bir kadın göğsüne isabet eden gaz bombasından etkilenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ‘mahallelinin işgaller için kurduğu’ çadırları ve mahalleyi abluka altına alırken, veliler öğrencilerin okullarda tutulduğunu ve polis tarafından okuldan çıkmalarına izin verilmediğini söyledi.
Mahallelinin gecesi gündüzü yok
Başıbüyük Çevreyi Düzenleme, Güzelleştirme ve Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Adem Kaya’nın Esenkent Karakolunda olduğunu öğrenen mahalleli, minibüslerle başkanın yana gitti. Karakolun önünde bir araya gelen mahalleli “Başkan dışarı”, “AKP fikrini al başına çal” sloganları attı. Adem Kaya’nın dışarı gelerek halka iyi olduğunu söylemesi üzerine mahalleli geldikleri minibüslerle Başıbüyük’e geri döndü.
Gece ve gündüzleri olmadığını belirten Ayşe Yıldız, ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi. Mahalledeki evlerin bir gecede yapılmadığını ifade eden Yıldız, “paraları yerken sesleri çıkmıyordu. Şimdi mi akıllarına geldi” diyerek yetkililere tepki gösterdi. Adının Hediye olduğunu söyleyen bir kadın “Bu rezillik yeter. İsrail askerlerinin zulmünden kaçıyoruz. Başbakan ne zamana kadar halkı kandıracak” diyerek yaşadıklarına tepki gösterdi. Yıkımlarla birbirlerine daha çok kenetlendiklerini anlatan Nurten Aşık ise, “Mahallenin polis tarafından işgal altına alındığı 35 günde daha önce hiç görmediğim insanlarla tanışıyorum” dedi. Çevik kuvvet ekiplerinin mahalledeki ablukası ise devam ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Eylem Lodos/ Yeşim Özdemir
ÖNCEKİ HABER

Gaste, çalışanlarını yarı yolda bıraktı

SONRAKİ HABER

Astsubayın evi cephanelik çıktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa