01 Nisan 2008 00:00

İlbek patronu ödeme sözü verdi

İlbek Tekstil patronu İlyas Bektaş işçilere ödeme yapacağı sözünü verdi.

Paylaş

İlbek Tekstil patronu İlyas Bektaş işçilere ödeme yapacağı sözünü verdi. İşçilerle toplantı yapan patronun, çalışmak istemeyen 100 işçinin tazminatlarının peşin ödeneceğini, çalışmak isteyen diğer işçilerin ise tazminatlarının ilk etapta pazartesi günü bin YTL olarak ilk taksitinin verileeğini, 35 günlük işçilerin de maaşlarını ödeyeceğini söyledi. Patron çalışmak istemeyen 100 işçinin yanı sıra kendisinin de 46 işçiyi göstererek, bunlarla çalışmayacağını söyledi.
Toplantıya katılan işçilerden Oktay Köle, “İlk önce patron İlyas Bektaş kimin çalışmak isteyip çalışmak istemediğini sordu. Yaklaşık 100 arkadaş çalışmak istemediğini söyledi. Bu 100 kişiyi yemekhaneye gönderdi. Kalan 400 arkadaşlara da sorunlarını sordu, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyeceğini söyledi. Ama bunun karşılığında bir kağıt imzalamamız gerektiğini açıkladı” diye konuştu. Savaş Yılmaz ise patronun kendilerini böldüğünü, işten ayrılanların pazartesi günü tazminatını alacağını ama çalışacak olanların ne zaman alacağının net olmadığını söyledi. Zekeriya Odabaşı ise patronun geldiği bu noktanın işçiler için bir kazanım olduğunu söyledi. Odabaşı, çalışacak olan işçilerin 14 Nisan’da işbaşı yapacağını ifade etti.
İşçilerin avukatı Rasim Öz ise, “İşveren defalarca işçileri bölmek için uğraştı ama başaramadı ve sonunda geri adım atmak zorunda kaldı. Bugünkü toplantıda kişisel malvarlığın teminat olarak göstereceğini açıkladı. Daha önce buna hiç yanaşmıyordu. İşçiler direnmeseydi ve birlikte hareket etmemiş olsalardı bugün bunların hiçbirini alamayacaklardı” diye konuştu.
Bir işçi kalp krizinden öldü
Gaziosmanpaşa Elmabahçesi’nde bulunan ve 42 gündür direnişte olan İlbek Tekstil işçisi İsmail Arpacı önceki gece kalp krizi geçirerek öldü. Arpacı’nın cenazesi Küçükköy merkez camisinde kılınan öğle namazının ardından Habipler’de toprağa verildi. Arpacı bir ay sonra düğün yapacaktı.
Arpacı’nın eniştesi Ümüt İnan ise yaşadığı ekonomik sıkıntıların hayatına mal olduğunu ifade etti. İnan, “Bu İlyas Bektaş’ın suçudur. Hep parasını alıp almayacağını düşünüyordu. Hep stresliydi. Bu stres sonunda hayatına mal oldu. 1 ay sonra düğün yapacaktı borcu çoktu böyle olunca da bütün hayalleri suya düştü” dedi konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Rıza Çiçek
ÖNCEKİ HABER

İşkenceye maruz kalan C.E ailesiyle görüştürülmüyor

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...