02 Nisan 2008 00:00

Yanlış lazer tedavisi görme kaybına yol açıyor

Göz Uzmanı Dr. Aylin Ertan, gözlüklerinden kurtulmak amacıyla lazer tedavisi görmek isteyen hastalara uyarıda bulunarak, hastalığın tam olarak teşhis edilmeden uygulanan lazerin görme kaybına neden olabileceğini bildirdi

Paylaş

Göz Uzmanı Dr. Aylin Ertan, gözlüklerinden kurtulmak amacıyla lazer tedavisi görmek isteyen hastalara uyarıda bulunarak, hastalığın tam olarak teşhis edilmeden uygulanan lazerin görme kaybına neden olabileceğini bildirdi.
Ameliyat öncesi hastanın kornea sağlığı ve gözleriyle ilgili yeni verilerin elde edilmesi gerektiğine işaret eden Dr. Ertan, “Lazer tedavisi sırasında kornea dokusu bir miktar tıraşlanmaktadır ve ameliyat öncesi kornea yapısı hakkında doğru bilgiler alınmalıdır. Kornea yapısı hakkında geniş bilgi edinmek için ‘Ocular Response Analyser’ (ORA) olarak adlandırılan yeni bir cihaz kullanıyoruz. Bu cihaz gözümüzün kornea tabakasının biyomekanik özellikleri hakkında, gözün haritası hakkında bilgi veriyor” diye konuştu. Dr. Ertan, böylece doğru bilgilerle doğru hastaya lazer uyguladıklarını ifade etti. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Ne korkular varmış!

SONRAKİ HABER

İşkenceye maruz kalan C.E ailesiyle görüştürülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...