02 Nisan 2008 00:00

‘Kimse keyiften evini bırakmıyor’

NTV’de perşembe gecesi yayınlanan ‘Haydi Gel Bizimle Ol’ adlı programda manken Aysun Kayacı’nın sözlerine ilişkin yorumlar devam ediyor. Biz de, Kayacı’nın sözleri ve bununla ilgili yaşanan tartışmaları, Adana’daki emekçi kadınlara sorduk

Paylaş

NTV’de perşembe gecesi yayınlanan ‘Haydi Gel Bizimle Ol’ adlı programda manken Aysun Kayacı’nın sözlerine ilişkin yorumlar devam ediyor. Biz de, Kayacı’nın sözleri ve bununla ilgili yaşanan tartışmaları, Adana’daki emekçi kadınlara sorduk.
Yaşamını 15 yıldır Adana’da sürdüren 20 yaşındaki tekstil işçisi Kadriye Yakut, 15 yıla rağmen Adana’nın pek çok yerini görmediğinden yakındı. Bunun nedenini çalışmak zorunda olmasına bağlayan Yakut, “Biz daha çok çalışıp daha az kazanıyoruz. Aysun Kayacı gibiler, hiçbir emek sarf etmeden kolay para kazanıyorlar. İddia edildiği gibi kimse keyiften köyünü terk edip gecekondularda yaşamıyor. Kimse, boğaza bakıyor diye İstanbul’a gitmiyor. İş için geçinmek için gidiyor” dedi. Günde 12 saat çalıştığını ancak usta makineci olarak ancak 450 YTL kazandığını ifade eden Yakut, işe yeni başlayanların ise 300 YTL ile geçinmek sorunda kaldığına vurgu yapıyor.
Beş yıldır çalışmasına rağmen sigortasının yapılmadığını aktaran Yakut şöyle devam ediyor: “İş olmadığında da ücretsiz izne gönderiliyoruz. Bunlar Aysun Kayacı’nın bilemeyeceği şeyler. Alın teri dökmeden kolay para kazanan Aysun Kayacı gibiler halkı küçümsüyorlar. Oysa onların tükettikleri her şeyde bizlerin emekleri var. Bizim geçim ve çalışmak dışında hiçbir sosyal hayatımız yokken, onlar, tatillerini nerede yapacaklarının planlarıyla meşguller. Çalışanların, emekçilerin iktidar olduğu fikrine katılmıyorum. Halk ne kadar oy da verse, hükümetleri zenginler ve televizyon belirliyor” diye konuştu.
Evinin alt katında terzilik yaparak ailesinin geçimine katkı sunan Fikriye Yavuz ise bu tartışmalar için “Emekçiler çalışarak onları yaşatıyor” diyerek tepki gösterdi. “Bizim de her şeyimizden vergi kesiliyor. Çalışıyoruz, hiçbir zaman gezmeye, sinemaya ve tatile gidemiyoruz. Bizlerin emekleriyle geçinenlerin, halkı küçümsemeye hakkı olmadığını düşünüyorum” diyen Yavuz, seçimlerde kimi istersiniz diye halka soran olmadığından yakınarak “Halk önüne getirilenlerden birine oy veriyor, bunda halkın değil medyanın suçu var” dedi. (Adana/EVRENSEL)
Sema Barbaros / Sevcan Görüroğlu
ÖNCEKİ HABER

Alternatif Çocuk Gazetesi yayında

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa