02 Nisan 2008 00:00

Alternatif Çocuk Gazetesi yayında

Alternatif Çocuk Gazetesi’nin ilk sayısı çıktı. Gazi Üniversitesi bünyesinde yayınlanan “Alternatif Çocuk Gazetesi”nin ilkesi “çocuklar üzerine, çocuklar için, çocuklarla birlikte” yayıncılık yapmak

Paylaş

Alternatif Çocuk Gazetesi’nin ilk sayısı çıktı. Gazi Üniversitesi bünyesinde yayınlanan “Alternatif Çocuk Gazetesi”nin ilkesi “çocuklar üzerine, çocuklar için, çocuklarla birlikte” yayıncılık yapmak.
Üç ayda bir yayınlanan gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Doç. Dr. Kemal İnal, yazısında gazetenin “hem çocukların kendi medyalarını kendi güçleriyle kurabileceklerinin hem de çocuktan yana ve çocuklarla birlikte yeni bir çocuk(luk) kültürünü hep birlikte oluşturabilme algısının örneği” olduğunu söylüyor.
Bu sayının dosyası, resimleri, yazıları ve şiirleriyle Ankara Dikmen Öğretmen Necla Kızılbağ İlköğretim Okulu öğrencilerinden geliyor. Emekli öğretmen Nuran Direk, yedi yaşındaki Ekin Akoğuz’la savaş,erkeklik, cinsiyet, oyuncaklar, adları sorguluyor.
Çocuklar Elif Aygün, Orhan Camcı, Mahircan Topaloğlu, Mustafa Yıldırım, Elifsu Akaydın, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’la kendi çocukluğunu konuşmuşlar.
Doç. Dr. Serdar Değirmencioğlu’nun üçüncü sınıf öğrencilerinin kendilerini ve toplumu ilgilendiren bir sorunu çözmeye çalıştıkları “Kamusal Başarı” çalışmasından örnekleri derlemiş. Amaç: “Lojmanda elektrik kesilmesin.”
Bir de Muhteşem Mucitler var. Onlar da ozon tabakasıyla ilgili bilinçlendirme borşürü hazırlamışlar. (Ankara/BİA)
ÖNCEKİ HABER

Büyük hedeflere doğru

SONRAKİ HABER

‘Kimse keyiften evini bırakmıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...