02 Nisan 2008 00:00

Olimpiyat meşalesi İstanbul’u dolaşacak

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu, yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sultanahmet Meydanı’nda saat 14.00’de başlayacak koşuda, meşale Ortaköy’den deniz yoluyla Anadolu Yakası’na geçirilecek

Paylaş

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu, yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sultanahmet Meydanı’nda saat 14.00’de başlayacak koşuda, meşale Ortaköy’den deniz yoluyla Anadolu Yakası’na geçirilecek. Toplam 80 gönüllü kişinin belirli mesafelerle taşıyacağı meşale, daha sonra Boğaziçi Köprüsü’nden geçerek, Mecidiyeköy üzerinden Taksim’e getirilecek. Meşaleyi ilk olarak başarılı buz pateni sporcusu Tuğba Karademir, son olarak da olimpiyat şampiyonu halterci Taner Sağır taşıyacak. Saat 18.00’de bitecek koşunun sonunda yapılacak törenlerin ardından, Athena bir konser verecek. ‘’Ateşi Yak, Hayali Paylaş’’ sloganı ile düzenlenen meşale koşusu, tüm dünyada 22 bin taşıyıcının yardımı ile 130 günde beş kıtayı dolaşarak 137 bin kilometrelik yol kat edecek.
Pekin Olimpiyatları için yapılan meşalenin 72 cm. boyunda ve 985 gram ağırlığında olduğu, yağmur, kar ve şiddetli rüzgardan etkilenmediği kaydedildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Utah’tan Washington’a 42 sayı fark!

SONRAKİ HABER

Büyük hedeflere doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...