02 Nisan 2008 00:00

Festivale yoğun ilgi biletleri tüketti

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile ilgili görüştüğümüz Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahenk Demir, bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek festivalin çok hızlı başladığını ve oyunlar başlamadan tüm biletlerin tükendiğini aktardı

Paylaş

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile ilgili görüştüğümüz Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahenk Demir, bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek festivalin çok hızlı başladığını ve oyunlar başlamadan tüm biletlerin tükendiğini aktardı. Her yıl yaklaşık 20 bin Adanalıya ulaşan Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde bu yıl 7’si yabancı 15 tiyatro topluluğunun toplam 19 oyunu sergilenecek.
Çok görkemli bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Demir, bundan sonraki yıllarda festivale katılan grupların tiyatroseverlerle buluşmasını artırabilmek için atölye ve paneller gibi etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını vurguladı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü açılışı yapılan tiyatro festivalinin tertip komitesi, bu yıl yabancı tiyatro gruplarına ilgiyi artırabilmek için görsel ağırlığı yoğun oyunları festivale davet etti.
Festivalin olabilecek en güzel şekilde yapılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Demir, özellikle Türkiye’de oynanan iyi oyunların çokluğunun seçim aşamasında zorlanmalarına neden olduğunu dile getirdi. Genelde yabancı oyunlarda dil konusunun seyirciyi ürküten bir yanı olduğunu aktaran Demir, “Biz de uluslararası bir festivaliz ve yabancı oyunlara ilgiyi artırabilmek için bu yılki oyunları seçerken daha görsel oyunları seçmeye gayret ettik. Sözün ve görsel ögelerin birbirini beslediğini, dünyaca ünlü tiyatro grupları festivalimizde gösterecek” diye konuştu.
Yabancı tiyatro gruplarının gelip birkaç gün içinde geri dönmesi konusunda sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Demir, bu konuda gelen tiyatro gruplarından sadece seyircilerin değil kendilerinin de yararlanmak istediklerinin altını çizdi. Dünyaca ünlü tiyatro yönetmenlerinin vereceği atölyelerin ve panellerin tiyatroseverlere daha yararlı olacağını da söyleyen Demir, “Bu yıl ne kadar çok istesek de grupların programları ve bizim program yoğunlumuz bu konuda engel oldu. Ayrıca tek salon olması da bu konuda ayrı bir sıkıntı yarattı. Buna rağmen bu durumu giderecek adımları yavaş yavaş hazırlayıp önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Adana’da çok iyi bir tiyatro izleyicisi olduğunu aktaran Demir, bu seyircinin tiyatroya olan ilgisinin çok olmasının kendilerini biraz zorladığını da aktardı. Biletlerinin tükenmesi ve bu ilgiye karşılık verememelerinin ise kendilerini üzen yan olduğunu dile getirdi. Adana için bir salon ihtiyacından da bahseden Demir, bu konu ile ilgili olarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüklerinden, bu konuda bakanlığın bir çalışması olduğundan bahsetti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Almanya’da ‘Şeytan Ayetleri’ sahnelendi

SONRAKİ HABER

Apocalyptica yeniden Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa