02 Nisan 2008 00:00

Genel İş 5 No’lu Şube’den açıklama

Gazetemizin okur mektupları köşesinde, “Bir grup KENT AŞ. taşeron işçisi” imzası ile 31.03.2008 tarihinde yayınlanan, “KENT AŞ. işçisi sorunlarını tartışıyor” başlıklı mektup ile ilgili olarak Genel-İş 5 No’lu Şube Yönetimi bir açıklama gönderdi

Paylaş

Gazetemizin okur mektupları köşesinde, “Bir grup KENT AŞ. taşeron işçisi” imzası ile 31.03.2008 tarihinde yayınlanan, “KENT AŞ. işçisi sorunlarını tartışıyor” başlıklı mektup ile ilgili olarak Genel-İş 5 No’lu Şube Yönetimi bir açıklama gönderdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çınar imzası ile gönderilen açıklamada, bahsi geçen taşeron firmanın KENT AŞ ile bir ilgisinin olmadığı belirtildi. KENT AŞ’nin yüzde 96’sının Karşıyaka Belediyesi’ne ait bir kamu şirketi olduğunun dile getirildiği açıklamada, “2005 yılından bu yana DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubeye bağlı KENT AŞ. bünyesinde çalışan 770 üyemiz taşerona karşıbir mücadele içindedir. Türkiye’de ilk kez iş durdurup, Karşıyaka Belediyesi’ni abluka altına alıp, taşeron firmaların bu ihaleye girmelerine engel olunmuştur” denildi. 21 Haziran 2005 tarihinde başlayan taşerona karşı mücadelenin Konak Belediyesi kuruluşları olan MERBEL, KONBEL ve bugün de Çiğli Belediyesi kuruluşu KAFESAN şirketi ile devam ettiği belirtilerek, yazıda bahsi geçen işçilerin yansıtıldığı gibi KENT AŞ işçisi olmadığı dile getirildi.
“Yine bu arada amirlere atıfta bulunan sözler doğru değildir. Söz konusu amirler sendikamız üyesi işçilerdir. Geçmişte de bugün de örgütlü mücadelede katkısı bulunan arkadaşlarımızdır” denilen açıklamada, saldırı yasası olan SSGSS’ye karşı 10 Ocak, 15 Ocak, 12 Mart ve 14 Mart’ta yapılan eylemlerde, KENT AŞ işçisinin değişik işyerlerinde, örgütlü olmayan taşeron işçisini alanlara getirmeyi başardığı ifade edildi. Açıklamada, “Bütün bu gerçekler göstermiştir ki KENT AŞ bünyesinde taşeron işçisi çalışmamaktadır ve hatta kapsam içi ve kapsam dışı işçi bulunmamaktadır. KENT AŞ’nin tüm çalışanları sendikamız üyesidir” denildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İnsanca yaşam koşulları istiyoruz

SONRAKİ HABER

Sınıf sendikacılığının zamanıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...