02 Nisan 2008 00:00

İnsanca yaşam koşulları istiyoruz

Ülkemiz işçi ve emekçilerine yönelik ekonomik ve politik saldırılar gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır. IMF ve Dünya Bankası’nın sözünden çıkmayan sermaye hükümetinin ise emek karşıtı yasalar çıkarmakta hızına yetişilemiyor

Paylaş

Ülkemiz işçi ve emekçilerine yönelik ekonomik ve politik saldırılar gün geçtikçe yoğunlaşmaktadır. IMF ve Dünya Bankası’nın sözünden çıkmayan sermaye hükümetinin ise emek karşıtı yasalar çıkarmakta hızına yetişilemiyor.
Bizler tekstil işçileri olarak sömürünün en yoğun olduğu iş kollarından birinde çalışmaktayız. Sabah işe başladığımızda akşam ne zaman çıkacağımızı bilmiyoruz. Bir avuç patron bizim örgütsüzlüğümüzden yararlanarak bizleri daha fazla sömürmektedir. Patronlar işçileri daha fazla nasıl sömürebilirizin tartışmasını yapmaktadır. Nitekim başarılı da olmuşlardır. Çünkü tekstilin geneline baktığımızda düşük ücretler fazla mesailer sigortasız çalıştırmalar var. Bunları uygulamak için birçok arkadaşımız işten çıkarma tehditlerine maruz kalmaktadır. Bizler ise buna çözüm olarak sürekli işyeri değiştirmekteyiz. Oysa gideceğimiz yerin bir önceki yerden hiçbir farkı yoktur. Bizler bu tutumumuzla patronların ekmeğine yağ sürüyoruz.
İşkolumuzda daha önceleri altı ayda bir zam yapılırken 2000 yılından sonra senede bire döndürdüler dışarıda kriz var diyerek. Dağınık ve örgütsüz gücümüzden yararlanarak çalışan çalışır çalışmayana kapı orda dedikleri için işsiz kalmak korkusuyla
Kimse sesini çıkaramıyor. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve emeğimizin hakkını istiyoruz. Bunun yolu birbirimize güvenmekten ve örgütlü olmamızdan geçmektedir bizim en önemli gücünüz üretimden gelen gücümüzdür. Bu gücü kullanalım.
Site işçileri birleşin
Ya hep beraber ya hiç birimiz
Yaşasın iş ekmek özgürlük
Site yolundan bir işçi
(Ümraniye/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Dünün, bugünün, yarının eylem güneşi: İmran

SONRAKİ HABER

Genel İş 5 No’lu Şube’den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...