02 Nisan 2008 00:00

Ölüm protestosuna taşeron saldırdı

Sedef Teranesi’nde meydana gelen iş kazasında Ali İhsan Çam isimli işçinin ölmesini protesto eden Limter-İş üyelerine taşeron saldırdı.

Paylaş

Sedef Teranesi’nde meydana gelen iş kazasında Ali İhsan Çam isimli işçinin ölmesini protesto eden Limter-İş üyelerine taşeron saldırdı. Limter-İş Genel Sekreteri Kamber Saygılı’nın üzerine saldıran bir taşeron, işçilerin ve polisin araya girmesiyle engellendi.
Arkadaşlarının ölümünü protesto eden Limter-İş üyeleri ve tersane işçileri, dün sabah mesai saati başlamadan önce tersane önünde bir araya geldiler. “Çalışma bakanı istifa, sorumlular yargılansın” pankartı açan işçiler, tersane işçilerine çağrı yaparak eyleme destek istediler. Birçok tersane işçisinin çevrede toplanması üzerine tersane içinden çıkan ve taşeron olduğu öğrenilen bir kişi, Sendika Genel Sekreteri Kamber Saygılı’ya saldırdı, işçilerin araya girmesi ve tepki göstermesi üzerine saldırgan polis tarafından uzaklaştırıldı. “Artık ölmek istemiyor” sloganı ile ölümleri protesto eden sendika üyeleri ve işçiler, alkışlarla saldırıya tepki gösterdiler.
Sorumlu hükümet
Daha sonra açıklama yapan Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, 4 gün önce Tuzla Gemi Tersanesi’nde meydana gelen kazada Yüksel isimli arkadaşlarının acısını yaşarken, şimdi de Ali İhsan Çam’ın acısını yaşadıklarını dile getirdi. Yine taşeron firmada çalışan bir arkadaşlarının patronların kâr hırsının kurbanı olduğunu belirten Dinç, kazanın ardından tersane yetkililerinin ölen arkadaşlarını suçlamasına tepki gösterdi. Kazaların çözümünün sorumluların cezalandırılması, taşeronluğun yasaklanması ve çalışma saatlerinin düşürülmesinden geçtiğini belirten Dinç, “Kazaları eğitim sorununa indirgeyen çalışma bakanının istifa etmesini istiyoruz” diye konuştu. Dinç, tersane işçilerini sendikaya üye olmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

Başka çocuklar yetim kalmasın

Bu arada Ali İhsan Çam, önceki gün Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Çam’ın yakınları, çalışma arkadaşları, Limter-İş yöneticileri ve Baret gazetesi okurlarının katıldığı törene, tersane ve taşeron firma yetkililerinin de katılması dikkat çekti. Çam, yapılan cenaze töreninin ardından Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Törenin ardından gazetemize açıklama yapan Çam’ın akrabası Ramazan Helvacı, Çam’ın üç çocuğu ve eşinin sahipsiz kaldığını belirterek, tersanelerde başka ölümlerin yaşanmaması için herkesin görevini yapmasını istediklerini belirterek, “Başka çocuklar yetim kalmasın” diye konuştu.
Çam’ın çalışma arkadaşı ve kazaya şahit olan Orhan Tonyalı adlı işçi ise arkadaşının gözlerinin önünde öldüğünü belirterek, “Eğer iskeleye merdiven koyulsaydı arkadaşımız ölmeyecekti” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

‘Kimse hatasını kabul etmez’

SONRAKİ HABER

Nike işçisi grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...