02 Nisan 2008 00:00

Davutpaşa raporu açıklandı

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak’ta 21 kişinin ölümü 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili bilirkişi heyeti raporunu tamamladı.

Paylaş

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak’ta 21 kişinin ölümü 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili bilirkişi heyeti raporunu tamamladı. Raporda, patlayıcı maddelerin olması gerektiğinden fazla ve sıkışık bir ortamda bulundurulduğu belirtiliyor.
Patlamanın ardından oluşturulan 5 kişilik bilirkişi heyeti, 1 ay 20 günlük çalışmasını tamamladı. Çalışma sonunda 16 sayfalık rapor hazırlayan heyet, bu raporunu soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sundu.
Raporda, patlayıcı maddelerin olması gerektiğinden fazla ve sıkışık bir ortamda bulundurulduğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca, olayın olduğu yerde patlayıcıların üst üste yığıldığı ve bu tip ortamlarda bu kadar fazla miktarda patlayıcı bulundurulmaması gerektiği belirtiliyor.
Bilirkişi heyetinin raporu, soruşturmayı yürüten savcı tarafından incelendikten sonra sorumlu olan kişi ya da kurumlar olup olmadığı incelenecek. İnceleme sonunda sorumlu kişi ya da kurumların tespit edilmesi halinde bunlar hakkında dava açılabilecek. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

El Kaide operasyonu: 45 gözaltı

SONRAKİ HABER

‘Kimse hatasını kabul etmez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa