02 Nisan 2008 00:00

Gazeteciler hükümete sırtını dönecek

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin yıpranma hakkını ortadan kaldıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi yaptı

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin yıpranma hakkını ortadan kaldıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi yaptı.
“Yıpranma hakkımız gasp edilemez “ pankartı arkasında, öldürülen gazetecilerin üzerinde ‘yıpranıyoruz’ yazılı fotoğraflarını taşıyan, kefenler ve “Anadolu ateşini yakarak Ankara'ya yürüyoruz” önlükleri giyen gazeteciler, “Meclis yıpratma yeri değildir”, ”Yıpranma hakkımız gasp edilemez” sloganlarını attılar. Gazeteciler, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Musa Anter, Metin Göktepe, Hrant Dink'in tek tek adlarını sayarak, onlarla yıprandıklarını dile getirdiler. Eylem sırasında, kameraman ve foto muhabirleri kameralarını, fotoğraf makinalarını bırakarak eyleme katıldılar. Eyleme, gazeteci örgütlerinin yöneticileri de destek verdi.
TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, bütün hakları gasp eden bir yasa ile karşı karşıya olduklarını söyledi. 30 yıllık yıpranma haklarının alınmaması için kravat ve ceketlerini giyip, diplomatik müzakereleri, “iyiniyetli” görüşmeler çerçevesinde yürüttüklerini, Başbakan'a, Meclis Başkanı'na, bakanlara, milletvekillerine, komisyona raporlar sunduklarını anlatan İpekçi, “Ama dinlemediler. Biz de kravatları attık, artık sokaklardayız, meydanlardayız” diye konuştu.
Gazetecilerin sokakta hak alma mücadelesini bugünden itibaren başlattığını kaydeden İpekçi, Başbakan ve Çalışma Bakanı’na; “Meslektaşlarımız hergün karşınızda olacak. Onların yüzüne nasıl bakacaksınız. Vicdanınız hiç sızlamayacak mı?" diye sordu. İpekçi, gazetecilerin Başbakan'a, Bakan'a sırtını döneceği uyarısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Geri çekilene kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...