02 Nisan 2008 00:00

İşçiler kapatmanın lehlerine olmayacağını düşünüyor

AKP’nin kapatılmak istenmesi işçiler içerisinde de tartışılıyor.

Paylaş

AKP’nin kapatılmak istenmesi işçiler içerisinde de tartışılıyor. Olup bitenleri kendi aralarında değerlendiren Topkapı bölgesinde değişik işyerlerinde çalışan işçilerin birleştiği tek nokta, yaşananların işçilerin lehine olmayacağı.
Ülker fabrikasında çalışan Akın Tunç, olup bitenin işçilerin haklarını gerileteceğini düşünüyor. Tunç, “Ben AKP’nin kapatılmasına karşıyım, biz geçinmekte zorluk çekiyoruz, onlar yukarıda birbirleri ile uğraşıyorlar. Aldığımız maaş geçimimize yetmiyor, birileri çıkıp diyor ki ‘AKP kapatılsın’, AKP kapatılacaksa bırakın buna halk karar versin. Laiklik diyorlar, kim bu ülkede laikliği gerçekten koruyor ki? Orada aralarında dövüşeceklerine ülke sorunlarına el atsınlar, işçilerin geçim sorunlarını gidersinler” diye konuşuyor.
Kaynak işçisi Oktay Taşcı ise AKP’nin kapatılmasını istemiyor. Birilerinin yeniden kriz yaratmak için kapatma davası açtığını düşünen Taşçı, “Bıraksınlar, eğer dedikleri gibi ise AKP bu ülkeye zararlıysa, biz nasıl iktidar yaptıksak yine halk olarak göndermesini biliriz. Bizim seçtiğimiz bir iktidarı kapatsan ne olur, işçiler karar vermedikten sonra bu çözüm değil” diyor.
‘AKP kurtulamayacak’
Çorap işçisi Yaşar Soyaslan ise bu kez ne olursa olsun AKP’nin emekçilerin elinden kurtulamayacağını düşünüyor. AKP’nin seçimlerde işçilerden hak ettiği yanıtı alacağını düşünen Soyaslan, “AKP yeniden mağduru oynamak istiyor, kapatma davası bu kez AKP’nin oy kaybetmesini engellemeyecek, çünkü biz gördük icraatlarını. Operasyonları da çeteleri bitirmeye yönelik değil, kendi Ergenekon’larını yaratmak için yapıyorlar. İşte SSGSS, binlerce insan sokaklarda dinleyen yok. Hükümet geçecek diye ısrar ediyor, bu mu demokrasi?” diye konuşuyor.
Başka bir çorap işçisi Hakan Korkmaz ise işçilerin haklarını gasp eden AKP’nin kapatılması taraftarlarından. AKP’nin işçilerin haklarını gasp ettiğini, bunun için kapatılması gerektiğini düşünen Korkmaz, “AKP kapatılsın; çünkü SSGSS’yi çıkarıyor, biz sigortasız çalışıyoruz, birçok hakkımız yok. Ülke her geçen gün daha kötüye gidiyor, artık yiyecek ekmek bulamayan insanlarımız var, bunu bize reva gören AKP kapatılsın” diyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Sinan Ceviz - Erdoğan Alayumat
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Kapatma davası çatışmanın ürünü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...