02 Nisan 2008 00:00

Yenimahalle Belediyesi herkesi mağdur ediyor

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri Hüseyin Beker, son yerel seçimlerin üzerinden geçen 4 yılda Yenimahalle Belediyesi’nde yaşananları değerlendirdi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri Hüseyin Beker, son yerel seçimlerin üzerinden geçen 4 yılda Yenimahalle Belediyesi’nde yaşananları değerlendirdi.
Gerici ve rantçı bir anlayışla yapılan her işlemden para alınır hale getirildiğini söyleyen Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri Hüseyin Beker, “Merkezi hükümetlerin maniplasyon ve desteğiyle özellikle AKP’li belediyeler eliyle uygulanan kentsel dönüşüm projeleri tam bir kent katliamı ve yeni rant alanları oluşturarak mahalle ve kent sakinleri hem ekonomik, hem çevresel olarak mağdur edilmektedir” dedi. Yenimahalle Belediyesi ana binasında Ahmet Duyar’ın yönetime geldiği 2004 yılında başlayan inşaatın 49 aydır sürdüğünü anlatan Beker, geçen 4 yılda çalışanlar lehine olumlu hiçbir adım atılmadığını kaydetti. Ahmet Duyar’ın Tüm Bel-Sen temsilci ve üyelerine karşı baskıcı tutumundan vazgeçmediğini belirten Beker, “Başkanlık binasında temsilcilerimiz ve yöneticilerimiz çalıştırılmamakta, Mamak Çöplüğü’ne, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Askerlik Şubesi’ne gönderilerek üyelerle diyalogları engellenmektedir” dedi.
Tüm Bel-Sen’in temsilcilik odasının boşaltılmasını eleştiren Beker, üyelerinin baskı yapılarak sendikadan istifa etmeye zorlandığını bildirdi. Çalışanların idareye yakın duran Bem Bir-Sen adındaki “sendika”ya üye yapıldığını belirten Beker, Bem Bir-Sen’in şu an belediyede yetkili olmasına rağmen çalışanlar lehine hiçbir faaliyete katılmadığını, aksine Tüm Bel-Sen’in olumlu çabalarını da baltaladığın söyledi.
Belediye çalışanları dururken, belediye hizmetlerinin özelleştirilerek kaynakların şirketlere aktarılmasını eleştiren Beker, “Halkın her kesimine eşit, parasız ve nitelikli hizmet sunulması gerekir” dedi. Beker, sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin durdurularak,meslek odaları ile birlikte bilime ve toplumsal yaşama uygun yeni bir kentsel projenin hazırlanması gerektiğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Soframızdaki ekmek küçülüyor

SONRAKİ HABER

Tren garına sahip çıkmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...