02 Nisan 2008 00:00

Barış talebine kan bulaştı

Bayram havasında kutlanmak istenen Newroz’da güvenlik güçlerinin şiddeti vahşet boyutunu ulaşırken, kutlamalar sırasında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu yüzlerce kişi yaralandı.

Paylaş

Bayram havasında kutlanmak istenen Newroz’da güvenlik güçlerinin şiddeti vahşet boyutunu ulaşırken, kutlamalar sırasında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu yüzlerce kişi yaralandı. Ümraniye Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler yapılanlara tepki göstererek şiddete son verilmesini istediler. Ümraniye Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan Atilla Köroğlu 1992 yılından bu yana İstanbul’da yaşıyor. Baskılar nedeniyle köylerinden İstanbul’a göçmek zorunda kaldıklarını anlatan Köroğlu, sınır dışı operasyonların başarısız olduğunu, bunun hıncının da Newroz’a katılanlardan çıkartıldığını ifade etti. Başbakan’ın Kürt sorununa ilişkin açıklamalarına değinen Köroğlu, bu açıklamaları anlamsız bulduğunu belirtti. Medyanın sürekli halkı Kürt düşmanlığına sevk ettiğini vurgulayan Köroğlu, tek çözüm yolunun kardeşlikten geçtiğine dikkat çekti.
12 yıldır İstanbul’da yaşayan 4 çocuk babası Ekrem Yılmaz, memleketi Siirt’ten köy korucularının baskısı yüzünden İstanbul’a göç etmek zorunda kaldığını belirtti. Siirt’te
Köy korucusu olması için baskı gördüğünü kaydeden Yılmaz, kendilerini anlatan televizyon ve gazetelerin sürekli yasaklamalarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Bu durumun iktidarın gerçek yüzünü gösterdiğini söyleyen Yılmaz, Newroz’un barışın ve kardeşliğin bayramı olduğunu vurguladı.
İsrail saldırıları gibi
Newroz’da yaşananların Kürt düşmanlığının ‘açık seçik göstergesi’ olduğunu ifade eden Yılmaz, yaşanan olayları ise İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına benzetti. “Çocuklara ve kadınlara saldırmanın, coplamanın hangi ahlaka sığdığını” soran Yılmaz, “Sorun ancak Kürt halkı muhatap alınarak ve talepleri kabul edilerek çözülebilir” dedi.
Türk kökenli olduğunu belirten Cemal Eriş, Kürtlerle herhangi bir sorunu olmadığının altını çizdi. Newroz günü yaşananları onaylamadığını dile getiren Eriş, yetkililerin köklü bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler SSGSS’nin geçmesine izin vermemeli

SONRAKİ HABER

Soframızdaki ekmek küçülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...