02 Nisan 2008 00:00

Emekçiler kendi talepleriyle eyleme hazırlanıyor

Eğitim emekçileri, eğitim ve yükseköğretimde yaşanan gericileştirmeye-piyasalaştırmaya,

Paylaş

Eğitim emekçileri, eğitim ve yükseköğretimde yaşanan gericileştirmeye-piyasalaştırmaya, antidemokratik uygulamalara, ekonomik ve sosyal hakların gasp edilmesine, iş güvencesiz çalıştırılmaya dur demek ve Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na hayır demek için 12 Nisan’da alanlarda olacak.
Adana, Tarsus, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis, Karaman, İskenderun, Gaziantep, K.Maraş, Adıyaman’dan eğitim emekçilerinin katılacağı miting için Eğitim Sen Adana Şubesi çalışmalarını hızlandırdı.
12 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başlayacak miting öncesi yapılan çalışmalar üzerine görüştüğümüz Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, amaçlarının mitingi, son dönemlerde iktidarın saldırılarıyla mağdur edilen emekçilerin mitingine dönüştürmek olduğunu söyledi.
‘Mücadeleyi ortaklaştırmaya mecburuz’
Son 6 yıllık dönemde AKP Hükümeti’nin uyguladığı neoliberal ekonomik politikalarla toplumsal yaşamda eşitsizliklerin, yoksullaşmanın ve şiddetin artmasına neden olduğunu vurgulayan Boğa, AKP’nin hayatın her alanında örgütlenmeye ve kadrolaşmaya çalıştığını da belirtti.
Mücadelenin bütün emek ve demokrasi güçleri ile ortaklaştırılmasının olanaklarının yaratılmak zorunda olduğunu kaydeden Boğa, “Yerellerde ortak inisiyatifler geliştirilmelidir. Bunun en somut örneğini Adana’da da ‘Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’ ve ‘TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun oluşturulması ile aslında kısmen başarmış durumdayız” diye konuştu.
1 Mayıs öncesi Türkiye’nin değişik bölgelerinde gerçekleştirilecek Eğitim Sen bölge mitinglerini tüm emek örgütlerinin mitinglerine dönüştürme göreviyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Boğa mitingin, tüm emekçilerin kendi talepleriyle alanlarda yerlerini almasını sağlamak ve emekçilerle buluşmak için iyi bir araç olduğu vurguladı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenci kendisini anlayan bir rektör istiyor

SONRAKİ HABER

Özgür ve özgün bilim tartışılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...