02 Nisan 2008 00:00

Öğrenci kendisini anlayan bir rektör istiyor

Rektörlük seçimlerinin yaklaşması ile adaylar da belli olmaya başladı. Birçok aday seçimlerden galip ayrılabilmek amacıyla lobi faaliyetlerine de başladı.

Paylaş

Rektörlük seçimlerinin yaklaşması ile adaylar da belli olmaya başladı. Birçok aday seçimlerden galip ayrılabilmek amacıyla lobi faaliyetlerine de başladı. Adaylar, kendilerine oy verecek olan öğretim üyelerine yönelirken üniversitelerde okuyan öğrenciler ise göz ardı ediliyor.
Öğrenciler ise seçimlerin dışında kalmak istemiyor. Öğrenciler, seçimler sonrasında kendi taleplerine kulak tıkamayan ve kaliteli eğitim için çaba sarf eden bir rektörün kazanmasını istediklerini söylediler.
‘Rektör özgür ve bilimsel eğitimden yana olmalı’
Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Sinem Sönmez, rektörlük seçimlerinin öğrenciler için daha önemli olduğunu söyledi. Sönmez, bilim yuvaları olarak görülen üniversiteleri yönetecek kişilerin kendi politikalarını uygulamak yerine öğrencilerin taleplerine kulak veren ve onlara sahip çıkan bir yapıya sahip olması gerektiğini ifade etti. Seçim sürecinde öğrencilerin olması gerektiğini aktaran Sönmez, “Hatta öğrenciler kendi rektörünü kendi seçmeli. Madem üniversiteler öğrencilerle var, biz de kendi rektörümüzü kendimiz seçelim“ dedi. Seçilecek rektörün en önemli özelliğinin öğrencilere sırt çevirmemesi olması gerektiğine dikkat çeken Sönmez, rektörün özgür, bilimsel eğitimin yanında olmasını ve öğrencileri geliştirecek sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vermesi gerektiğini dile getirdi.
‘Kaliteli eğitim için çaba sarf etmeli’
İsmini vermek istemeyen bir öğrenci ise gün geçtikçe üniversitelerin ülke içindeki yerinin daha da büyüdüğünü aktardı. Rektörlük seçiminden önce aslında bazı şeyleri dile getirmenin önemli olduğunu söyleyen öğrenci konuşmasına şöyle devam etti; “Bunun yanında üniversitenin gelişmesi ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak için yeniliklere açık olunmalı. Parasız eğitim istiyorum. Parasız ama kaliteli eğitim istiyorum. Rektörler bunun için elinden geleni yapmalıdırlar. Rektör zaman zaman öğrencilerin, öğretmenlerin nabzını yoklayarak okudukları eğitim ortamından ne beklediklerini öğrenmeli ve ona göre düzenlemeler yapmalıdır.” (Adana/EVRENSEL)
Ender Bozkurt/Eylem Günel
ÖNCEKİ HABER

Ova Mahallesi Adana’da değil mi?

SONRAKİ HABER

Emekçiler kendi talepleriyle eyleme hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...