03 Nisan 2008 00:00

İZLENİM

1 Nisan günü SSGSS yasasına karşı Ankara’da polis barikatları nedeni ile saatlerce süren ve Kızılay’a girilerek yapılan açıklama ile sona eren eylemin ardından, TGS’nın Abdi İpekçi parkında sürdürdüğü eylemdeyiz.

Paylaş

1 Nisan günü SSGSS yasasına karşı Ankara’da polis barikatları nedeni ile saatlerce süren ve Kızılay’a girilerek yapılan açıklama ile sona eren eylemin ardından, TGS’nın Abdi İpekçi parkında sürdürdüğü eylemdeyiz.
Yıpranma hakkının ortadan kaldırılmak istenmesine karşı yapılan eyleme akşam saatlerinde destek artıyor. Ankara Şubeler Platformu içinde yer alan ve kitlesel katılan sendikalar Türk-İş’e bağlı Yol-İş, Petrol-İş, TÜMTİS, Türk Harb-İş, Tez Kop-İş. Ayrıca DİSK Başkanı ve yöneticileri, KESK Genel sekreteri, KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, çeşitli parti sendika üye ve yöneticileri de alanda. Öğle saatlerinde SSGSS’ye karşı başlayan eylem Abdi İpekçi parkında coşku ile sürüyor. Coşkuyu doruğa çıkaran ise tüm konuşmacıların sermayenin uzlaşma çağrılarına verdiği ret cevabı ile Türk-İş’ e yapılan yasaya karşı uzlaşmama ve Emek Platformunu bölmeme çağrısı.
Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen’in, yasaların sendika ayrımı, parti aidiyet ayrımı, sağcı-solcu ayrımı yapmaksızın tüm işçilere yönelik olduğu ve bu nedenle birleşik mücadelenin kaçınılmazlığı vurgusuna yanıt; “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” oluyor. Türk-İş’e yapılan uzlaşmayın, yasayı geri çektirelim çağrısını işçiler; “uzlaşma yok, direniş var”, “Türk-İş uyuma AKP’ye yem olma” sloganları ile destekliyor.
DİSK Başkanının konuşması “genel grev genel direniş” sloganları arasında sürüyor.
Kürsüdeki tüm konuşmacılar; Petrol-İş Merkez yöneticisi İbrahim Doğangül, Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, TGS Başkanı Ercan İpekçi, Türk-İş Bölge Temsilcisi ve Ankara Yol-İş 3 Nolu şube başkanı Fahri Yıldırım’ın konuşmalarının ortak noktası; işyerlerinde üyelerden ve temsilcilerden başlayarak mücadeleyi örgütlemek, yerel dinamikleri hayata geçirmek, uzlaşma arayan sendikaları işçi sınıfı ile uzlaşmaya çağırmak, mücadeleci sendikacılığı ayakları üzerine dikmek olarak özetlenebilir.
Yaklaşık iki saat süren eylemde, kürsü konuşmaları ile işçi ve emekçilerin birleştiğini gösteren coşkulu sloganlar, işyerlerinde, hizmet birim ve bölgelerinde, yerellerde birliğin yaratılmasının olanaklarının olduğunu bir kez daha ilan etmiş oldu.
Sendikaları ve konfederasyonları yeni 13-14 Mart’ları yaratmaya ve her türlü hak gaspını amaçlayan saldırılara karşı daha ileriden mücadele etmeye zorlayacak yegane gücün nerede olduğunu Abdi-İpekçi parkında bir araya gelen işçi ve emekçiler gösterdi. Onların çağrısı ile bitirelim; “Yasa TBMM’de görüşülüyor, bizler buradayız. Emek Platformunu verdiği kararın arkasında durmaya, verdiği sözü tutmaya davet ediyoruz”.
*SES MYK Üyesi
Şükran Doğan*
ÖNCEKİ HABER

Siirt Mücadele 46 yaşında

SONRAKİ HABER

‘Seyretme, mücadele et’ uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...