03 Nisan 2008 00:00

Tiyatro Festivali hareketli geçecek

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali”nin programı açıklandı.

Paylaş

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali”nin programı açıklandı.
Beyoğlu’ndaki DOT Tiyatrosunda düzenlenen toplantıda konuşan Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün, festivalin açılışının, 15 Mayıs Perşembe akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek törenle yapılacağını söyledi. Gürün, birçok yabancı festival organizasyonunun kendileriyle işbirliği yapmak istediğini ifade ederek, “Çok iyi, çok canlı, çok hareketli bir festival yaşayacağız. Sizlerin desteğiyle bu festivali çok iyi yerlere taşıyacağız ve taşıyoruz” dedi.
Festival kapsamında, Türkiye, Fransa, Litvanya, Danimarka, İtalya, Almanya ve Hırvatistan olmak üzere, 7 ülkeden 70’in üzerinde gösteri yer alacak. Festival süresince ünlü konukların katılacağı söyleşi ve konferanslar, usta tiyatro toplulukları ve dans gruplarının gerçekleştireceği atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarına da yer verilecek. Festival kapsamında, Avni Dilligil’in doğumunun 100. yılı ve Nurullah Ataç’ın doğumunun 110. yılı nedeniyle buluşmalar gerçekleştirilecek. 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında Türkiye’den tiyatro topluluklarının ilk kez Festival’de sahnelenecek 25’in üzerinde gösterisi yer alıyor. Festival bu yıl yerli toplulukların Festival’deki gösterileri için bir de kampanya başlatıyor: Festival’de yer alan yerli yapımların bilet ücretleri “tek fiyat” uygulamasıyla sadece 10 YTL olacak. İstanbul 2010’un desteğiyle gerçekleşecek bu uygulama, tiyatronun daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyor. Ayrıca, 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında yer alan iki oyun, Sabancı Üniversitesinin Tuzla kampüsündeki Gösteri Merkezinde öğrenciler için sahnelenecek. Oyunların ve dans gösterilerinin AKM, Aya İrini, Fransız Kültür Merkezi ve Pera Müzesinin de aralarında bulunduğu 17 ayrı mekanda sahneleneceği festival, 4 Haziran’da sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Savaş Dinçel 66 yaşında

SONRAKİ HABER

Orlando Magic şaşırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...